ارائه چارچوب ارتقاء سطح پاسخگویی عمومی در سازمانهای دولتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF03_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی آقائی

دانشجوی مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، شیراز ، ایران

علیرضا موغلی

استاد گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، شیراز ، ایران

مهرداد احمدی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، شیراز ، ایران

چکیده

با توجه به اینکه پژوهش حاضر بدنبال ارتقاء سطح پاسخگویی در سازمانهای دولتی است، از نظر جهت گیری، پژوهشی بنیادی به شمار می آید. از آنجا که به دنبال استخراج اطلاعات از طریق تعامل با افراد و درک نحوه تفسیر آنها از موضوع می باشد، فلسفه حاکم بر این پژوهش تفسیری خواهد بود. با توجه به اینکه روش کیفی، مبنای این پژوهش است، رویکرد پژوهش، استقرایی بوده و بر اساس استراتژی نظریه داده بنیاد به روش نظام مند استراوس و کوربین (2008) به تحلیل و تبیین موضوع پژوهش اقدام شده است. این مطالعه از منظر هدف، پژوهشی اکتشافی محسوب شده، شیوه گردآوری داده ها بر مبنای مصاحبه های عمیق و نمونه گیری به روش نظری و با تکنیک هدفمند بود که بر مبنای آن 20 مصاحبه با جمعی از خبرگان مرتبط و دارای تبحر انجام گرفت. همچنین یافته های داده های بدست آمده از مصاحبه ها طی فرایند کد گذاری باز، محوری و انتخابی، به ایجاد نظریه داده بنیاد در حوزه پاسخگویی در سازمانهای دولتی منجر شد. نتایج و مدل طراحی شده در این پژوهش نشان دادشرایط عل6ی اثر گذار شامل حوزه های ساختاری و سازماندهی، مدیریتی، حاکمیتی، قانونی و نظارتی و بین المللی است، عوامل مداخله گر نیز در بردارنده مقوله های نارسایی سیاسی، نارسایی اداری، کانون های تفکر و شبکه های اجتماعی است که با توجه به عوامل زمینه ای شامل جریان های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اخلاقی، فناوری، سازمانی و اداری و صلاحیت ها ارائه شد، همچنین راهبردهای ارتقاء پاسخگویی منتج از پژوهش شامل راهکارهای فرهنگی، قانونی، عمومی، دولتی، حمایتی، زیر ساخت ها، انتشار، راهکارهای ارزیابی و سازمانی، در نهایت پیامد های حاصل از راهبرد پیشنهاد شده، منجر به ایجاد سازمانی کارآمد، شفاف، خدمتگزار، سالم ، قانون مدار، مشارکتی و عقوبت پذیر شناسایی شد.

کلیدواژه ها

پاسخگویی، مطالبه گری، اعتماد، شفافیت، داده بنیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.