استفاده تجربی از الیاف گیاهی جاذب برای ریخته ها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE04_751
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 995
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی خضری

استادیار دانشکده مهندسی محیط زیست و انرژی

ثمین حجتی

میلاد دهناد

چکیده

لکه های نفتی به دلیل اثرات اقتصادی و زیست محیطی نگرانی جهانی میباشند. میتوانیم توسط برخی الیاف گیاهی و مواد مشتق شده از نفت خام به بهبود لکه های نفتی بپردازیم. باقیمانده مخلوط برگها، خاک اره مخلوط، سیسال، الیاف نارگیل، اسفنجی و ابریشم برای جذب بهتر و سریعتر لکه های نفتی میباشند. بعلاوه میتوان از الیاف پلی پروپیلن و ضایعات پودر لاستیک نیز برای ترمیم لکه های نفتی استفاده کرد. پلی پروپیلن در گروه آبگریزها می باشد و جذب بیشتر و سریعتر نفت را انجام میدهد. این لیف پس از چندین بار استفاده به دلیل خاصیت ارتجاعی پایین، خاصیت جذب روغنش کاهش می یابد و میتوان با اضافه کردن مقداری ضایعات پودرلاستیک که خاصیت ارتجاعی بالایی دارد این مشکل را حل نمود. این کامپوزیت را میتوان تا صدها بار با همان میزان جذب نفت مورد استفاده قرار داد که هزینه بازیابی 1 تن لکه نفتی را 0.03 دلار ارزیابی میکند.

کلیدواژه ها

لکه های نفتی، جاذب ها، الیاف گیاهی، ظرفیت جذب، پلی پروپیلن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.