احداث پارکهایی جدید با استفاده از گیاهان معطر (Aromatic Plants) راهکاری مناسب در جهت کاهش تنشهای روانی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE04_658
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2042
نویسندگان
استادیار گروه باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
پیشرفت زندگی شهری همواره در جهت کاهش فضای سبز سرانه از یک طرف و افزایش آلودگیهای زیست محیطی از طرف دیگر بوده است. در این بین شرایط زندگی ماشینی باعث گسترش بیماریهای عصبی شده است که به دنبال این بیماری ها ، عوارض دیگری مانند اختلالات گوارشی اجتناب ناپذیر می باشد . نوع تغذیه ، نوع کار و فعالیت، کمی تحرک و مشکلات روحی و روانی از عوامل بسیار مؤثر در ایجاد اینگونه بیماریها ذکر شده اند که همگی به نوعی ناشی از کاهش فضای سبز مناسب می باشند . امروزه استفاده از گیاهان برای درمان بسیاری از بیماریها مجدداً مورد توجه زیادی قرار گرفته است . به خصوص که تنوع آب و هوایی و پوشش گیاهی ایران، باعث شده استفاده از گیاهان در درمان، از دیرباز در این مرز و بوم مورد توجه باشد. لذا با توجه به خواص برخی از گیاهان در درمان بسیاری از بیماریهای مربوط به اعصاب و روان از یکطرف و اندک تغییری در کاربرد گیاهان در احداث فضای سبز شهری از طرف دیگر، می توان راهکاری مناسب و کاربردی در جهت کاهش بیماری های اعصاب و روان را پایه ریزی نمود. احداث پارکهایی تحت عنوان پارکهای رایحه درمان با اهداف افزایش سطح سبز سرانه هر نفر در کشور، ایجاد فیلترهای سبز درون و برون شهری جهت تصفیه هوای آلوده به آلاینده های مختلف، درمان بیماری های مربوط به اعصاب و روان از جمله راهکارهای پیشنهادی ساده ولی کاربردی در نیل به جامعه ای سالمتر می باشد . گیاهان دارویی و معطر دارای بوی ملایم میتوانند علائم استرس را کاهش داده و ایجاد آرامش نمایند. از جمله گیاهان معطر تاثیرگذار در کاهش یا درمان اختلالات عصبی و روانی میتوان به موارد ذیل اشاره نمود: مریم گلی کبیر، بادرنجبویه، شمعدانی عطری، اسطوخودوس، بابونه، اسپیره کوهیکلیدواژه ها
تنش های روانی، رایحه درمانی، گیاهان معطر، فضای سبز شهریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.