حاکمیت شرکتی و ورشکستگی شرکت ها با استفاده از مدل تحلیل بقا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: VSCONF02_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین چامیان

کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز

چکیده

تحقیق حاضربه منظور فراھم آوردن شواھدی در ارتباط با نقش نظام راھبری شرکتی از این منظر که آیا سازوکارھای درونی نظام راھبری شرکتی بر ورشکستگی شرکت ھا شرکت تاثیر دارد، صورت پذیرفته است. بدین جھت، نمونه ای مشتمل بر 76 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بھادار تھران طی دوره 7 ساله (1394-1388) انتخاب و بررسی گردید. برای آزمون - فرضیه ھا از رگرسیون کاکس استفاده شده است. معیارھای مورد استفاده جھت سازوکارھای نظام راھبری شرکتی عبارتند از: اندازه ھیئت مدیره، درصد اعضای غیرموظف ھیئت مدیره، تغییر مدیرعامل و مالکیت عمده. متغیرھای کنترلی تحقیق نیز عبارتند از: اندازه شرکت، سودآوری، نسبت پوشش بھره، نقدینگی، ریسک مالی و ریسک عملیاتی. نتایج بدست آمده نشان دھنده وجود رابطه ای معنادار میان تعویض مدیر عامل و ورشکستگی است ولی بین درصد اعضای غیرموظف ھیئت مدیره، اندازه ھیئت مدیره و مالکیت عمده با ورشکستگی ارتباط معناداری مشاھده نگردید.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، تعویض مدیرعامل، ورشکستگی، بورس تهران، مدل تحلیل بقا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.