نقد و بررسی نقاط قوت و ضعف بخشنامه انعقاد پیمانهای همسان براساس فهرست بهای تجمیع شده راه و باند وزیرسازی راه آهن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0492
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن علیدادی پور

کارشناس ارشدعمران-مهندسی و مدیریت ساخت،تهران،ایران

آرمین منیرعباسی

استادیار گروه عمران، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

سرمایه گذاری در بخش اجرای پروژه های عمرانی به خصوص احداث زیر ساخت های کشور،علاوه بر افزایش رفاه عموم،نقش بسزایی در پیشبرد اهداف راهبردی جامعه خواهد داشت.شروع اینگونه پروژه ها اغلب، با بکارگیری پیمان های همسان از سوی سازمانهای مجری در کشور مقدور میگردد. انتخاب نوع پیمان برای پروژه ،یک عامل کلیدی است چرا که، در مسیر کسب اهداف پروژه ها ،ریسکهایی(تهدیدها و فرصتها)در قالب نوع قراردادها نهفته است، لازمه موفقیت حداکثری، شناسایی وارزیابی نقاط ضعف و قوت آنهادر راستای مدیریت آنهاست. پیش از این غالب پروژه های راه وباند از طریق سیستم های سه عاملی و شیوه پرداخت فهرست بهایی اجرا گردیده اند، روش پرداخت از طریق بخشنامه انعقاد پیمان براساس فهرست بهای تجمیع شده راه و باند که به تازگی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ گردیده و به عنوان یکی از مکانیزم های پرداخت در برخی از سازمانهای مجری متناسب با نوع و مبلغ پروژه بکارگرفته میشود، مورد نقد و بررسی این مقاله بوده و تلاش گردیده که بخشی از نقاط ضعف و قوت بخشنامه مذکور، بیان شود، به منظورکسب حداکثری اهداف، ابتدا با مطالعه کتابخانه ای و انجام مصاحبه های حضوری با کارفرمایان وپیمانکاران و مشاوران فعال در ساخت پروژه های عمرانی با تمرکز بر پیمان تجمیعی راه و باند،مفاد پیمان تبیین ونقاط قوت و ضعف استخراج گردیده است ، در انتهای مقاله، با توجه به سابقه اندک این پیمان همسان در کشور ،نتایج و جمع بندی موضوعات و ارائه پیشنهادات وکاربردهای متصور از پژوهش در راستای مدیریت موثر پیمان از طریق توجه به نقاط قوت ومواجهه پیشگیرانه با نقاط ضعف و اصلاح برخی از مفاد پیمان بیان گردیده است.

کلیدواژه ها

مدیریت پیمان،پیمان تجمیعی راه و باند،ماتریس تحلیلی.SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.