بررسی تاثیر زاویه نیل و اندرکنش خاک بر شیروانی ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احد باقرزاده خلخالی

استادیار گروه مهندسی عمران- ژئوتکنیک؛ دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه مهندسی عمران، تهران، ایران

آرش خزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک؛ دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

علی مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله؛ دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

نیلینگ یکی از سیستم های پایدارساز خاک است که استفاده از آن اخیرا افزایش یافته است. تئوری استفاده از روش نیلینگ بر مبنای مسلح کردن توده خاک با استفاده از دوختن توده خاک توسط مهارهای کششی فولادی نزدیک به یکدیگر می باشد. استفاده از این روش موجب افزایش مقاومت برشی توده خاک و همچنین باعث کاهش نیروی لغزش در سطح گسیختگی و لغزشی می شود. در این پژوهش تاثیر زاویه نیل و اندرکنش خاک و نیل بر تغییرمکان افقی و تغییرمکان قائم و تنش در یک شیروانی خاکی بررسی شده است و از نتایج یک مدل فیزیکی ازمایشگاهی استفاده شده که مدل عددی آن در نرم افزار Plaxis مدلسازی و کالیبره شده است؛ که یک شیروانی خاکی با ارتفاع 28 سانتی متر و زاویه 70/35 درجه مدلسازی شده است و از ماسه بد دانه بندی شده به عنوان مصالح شیروانی استفاده شده است و در حالت یک ردیف نیل و دو ردیف نیل بررسی شده است.از بررسی نتایج حاصل می توان جمع بندی نمود که با افزایش زاویه نیل، تغییر مکان افقی و تغییر مکان قائم شیروانی در حالت یک ردیف نیل و دو ردیف نیل، کاهش یافته است و همچنین تنش شیرانی خاکی با افزایش زاویه نیل در حالت یک ردیف نیل کاهش یافته و درحالت دو ردیف نیل افزایش داشته است. همچنین با افزایش اندرکنش خاک و نیل درهر دوحالت، تغییر مکان افقی و تغییر مکان قائم، افزایش داشته است و تنش شیروانی در حالت یک ردیف نیل کاهش یافته و در حالت دو ردیف نیل افزایش داشته است.

کلیدواژه ها

زاویه نیل، شیروانی، plaxis ، مدلسازی فیزیکی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.