ارائه راهبردهای ارتقاء کیفیت محیطی در نوسازی بافت فرسوده سمنان با استفاده از روش تحلیل استراتژیک – سلسله مراتبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید رحمانی هنزکی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهدیشهر، سمنان، ایران

هادی محمودی نژاد

استادیار معماری، واحد مهدیشهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر ، ایران

چکیده

امروزه ارتقا کیفیت های محیطی یکی از مهمترین موضوعات مد نظر در طرحهای توسعه شهری و مهمتر از آن پروژه های نوسازی بافت های فرسوده شهر میباشد. در نظر داشتن موضوع کیفیت محیطی برای مداخله در بافت های فرسوده سبب میشود، رویکردی نسبتا جامع به تمامی ابعاد فرسودگی در این بافتها به دست آید. به همین سبب، پژوهش حاضر سعی بر آن دارد تا با بررسی ادبیات موجود پیرامون کیفیتهای محیطی، عوامل کلیدی موضوع را استخراج کرده و به تحلیل آنها در بافت فرسوده سمنان بپردازد. هدف این پژوهش ارائه اصلیترین راهبردها جهت ارتقا کیفیت محیطی بافت های فرسوده از جمله بافت فرسوده سمنان در مسیر نوسازی میباشد. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی- پیمایشی در بستری از مطالعات کتابخانهای برای استخراج معیارها بهره گرفته شده است. تحلیل معیارهای کیفیت محیطی بدست آمده در بافت مورد بررسی، با استفاده از ماتریس SWOT انجام شده و در نهایت تجزیه و تحلیل داده ها با ترکیب SWOT و و با کمک نرم افزار Choice Expert محاسبه شده است. این پژوهش از نوع کیفی – کمی بوده و از حیث هدف، کاربردی قلمداد میشود. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که در میان عوامل SWOT ، نقاط ضعف بالاترین وزن را در ارتقا کیفیت محیطی دارا میباشد و در دسته بندی عوامل در قالب مولفه های کیفیت محیطی، مولفه عملکردی اولین اولویت را در ارتقا کیفیت محیطی داراست و پس از آن مولفه تجربی – زیبایی شناختی و زیست محیطی قرار دارند.

کلیدواژه ها

نوسازی، بهسازی بافت فرسوده ، باز زنده سازی، شهر سمنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.