مطالعهای بر نقش زیست خوابگاهی بر تجربه احساس تنهایی در زندگی دانشجویی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش زندگی دانشجویی، فرصت ها و آسیب ها با تاکید بر دانشجویان ساکن سراهای (خوابگاه های) دانشجویی
- کد COI اختصاصی: DORMITORY01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 756
نویسندگان
استادیار پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم
کارشناسی ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه تهران
چکیده
دوره تحصیلی دانشگاهی به واسطه حضور عوامل متعدد، دورهای فشارزا است. بیشتر دانشجویان به خاطر تحصیل در دانشگاه ها از خانواده و محل سکونت خود جدا شده، در محیط جدیدی قرار گرفتهاند و این مسائل میتواند مشکلاتی را برای دانشجویان به وجود آورد. عدم سازگاری با محیط آموزشی دانشگاه، محیط سکونت در خوابگاه و قرار گرفتن در شبکه جدید روابط برخی عکسالعملهای عاطفی را در آن ها به دنبال دارد. بر این اساس، پژوهش حاضر در وهله نخست به دنبال این است که فهم و درک دانشجویان نسبت به احساس تنهایی چگونه میباشد و تجربه زیسته آنها چه کیفیتی دارد، پژوهش حاضر با روش کیفی و با اتکا به نظریه مبنایی صورت گرفته است. یافته های این پژوهش از طریق مصاحبه های نیمهساختیافته با 40 نفر از دانشجویان دانشگاه های تهران و بهشتی به دست آمده است. بر طبق نتایج پژوهش، ناهمگونی قومی/ مذهبی/ زبانی، نا آشنایی جغرافیایی، دوری محل سکونت و زیست خوابگاهی از جمله علل میانجی اثرگذار بر احساس تنهایی در دانشجویان هستند. یافتهها همچنین نشان داد کنشگران از استراتژیهای متفاوتی در مواجهه با احساس تنهایی استفاده میکنند که میتوان آنها را در 5 دسته استراتژی رویارویی، اجتنابی، حمایتی، برونریز و هویتی قرار داد.کلیدواژه ها
احساس تنهایی، نظریه مبنایی، حوزه عمومی، زیست خوابگاهی.مقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.