غلظت فلزات سنگین(Zn, Cu, Cr, Pb, Cd) در آب بخش شرقی تالاب انزلی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE04_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره خزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه بیرجند

محمد ابراهیم پور

علیرضا پورخباز

هادی بابایی

چکیده

آنچه در مدیریت یک اکوسیستم آبی اهمیت دارد شناخت حالات زیستی آن است. تالاب انزلی در شمال ایران قرار دارد. این تالاب مکانی برای تولید مثل، تخم ریزی و همچنین پرورش گونه های مهاجر و یا مستقر در دریای خزر ایجاد می کند. هدف از این مطالعه تعیین غلظت فلزات کادمیوم(Cd)، کروم(Cr)، مس(Cu)، سرب(Pb) و روی(Zn) در آب تالاب انزلی بود. به همین منظور 6 ایستگاه جهت نمونه برداری و آنالیز برای تعیین غلظت فلزات سنگین آب انتخاب شد. نمونه های آب تقریباً از عمق نیم متری سطح، توسط بطری های 250 میلی لیتری که توسط اسید شسته شده بودند جمع آوری گردید و اسیدیته آن با اسید نیتریک به pH< 2 رسانده شد. قبل از نمونه برداری همه ی تجهیزات و ظروف در اسید نیتریک 10 درصد خیسانده شده و قبل از استفاده، با آب مقطر شسته شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان فلزات سنگین موجود در نمونه های آب در بخش های مختلف تالاب متغیر بوده است.بیشترین غلظت کادمیوم و سرب در ایستگاه 5 اندازه گیری شد، که به ترتیب 4/4 و 5/18 ماکروگرم بر لیتر بوده است، در حالیکه کمترین غلظت آنها در ایستگاه 1 به ترتیب 0/5 و 2/3 ماکروگرم بر لیتر بود. بیشترین غلظت کروم در ایستگاه 2 ، 4/3 ماکروگرم برلیتر بود در حالیکه کمترین میزان آن در ایستگاه 3، 8/0 ماکروگرم بر لیتر اندازه گیری شده است. بیشترین غلظت مس و روی نیز در ایستگاه 4 به ترتیب 42 و 7/45 ماکروگرم بر لیتر بوده است و کمترین غلظت آنها در ایستگاه 3 و 2، 6 و 6/9 ماکروگرم بر لیتر می باشد. میانگین کل غلظت فلزات در آب 6 ایستگاه منطقه مورد مطالعه به اینصورت می باشد: Zn > Cu > Pb > Cr> Cd.

کلیدواژه ها

تالاب انزلی، فلز سنگین، غلظت، اکوسیستم آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.