بررسی ویروس بیماری لکه سفید(WSSV) در منابع وحشی استان بوشهر به وسیله PCR

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: VETLAB01_424
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر صیدی

اداره کل دامپزشکی استان بوشهر

محمدمهدی سیمرونی

اداره کل دامپزشکی استان بوشهر

ایرج گرامی نیا

اداره کل دامپزشکی استان بوشهر

چکیده

هدف: بیماری لکه سفید در سال های 93-1992درآسیای شرقی پدیدار شد و به سرعت به وسیله پست لاروها و مولدین آلوده در قاره آسیا به طرف جنوب شرق آسیا و هندگسترش یافت و باعث پاندمی گسترده ای با خسارات بالا در این مناطق گردید. این بیماری در سال 1384 خسارات اقتصادی زیادی را در مزارع پرورشی بوشهر ایجاد نمود. میزبان ویروس لکه سفید گستره وسیعی ازسخت پوستان دکاپود می باشد. در این مطالعه با نمونه برداری از دکاپودهای منابع وحشی استان بوشهر از نیمه دوم سال 1387تاتیرماه سال 1388وبررسی ویروس بوسیله تکنیک NestedPCR باتوجه به دقت و سرعت آزمایش ، حضور و یا عدم حضور ویروس به عنوان یک تهدید مهم صنعت پرورش میگو بررسی شده است . مواد و روش کار: در این مطالعه تعداد 38 قطعه خرچنگ و 225قطعه میگو از منابع دریایی و کانال های آبرسان مزارع پرورش میگو اخذ گردید.کلیه نمونه ها بصورت زنده ویا در الکل اتانل 70% به آزمایشگاه مرکز تشخیص بیماری های میگو ارسال گردید. پس از استخراج DNA به روش های Lysis buffer و D-TABC-TABD محلول های استخراج شده تحت پروسه NestedPCRقرار گرفت . در پایان محصول PCR بر روی ژل الکتروفورز قرائت گردید.کل مطالعه توسط کیت های IQ2000 انجام گردید. نتایج و بحث : کیت های IQ2000 مورد استفاده در این مطالعه که مورد تایید OIE می باشد؛ توانایی شناسایی ویروس لکه سفید(WSSV) در چهارسطح خیلی خفیف ، خفیف ، متوسط و شدید را دارد. درخصوص ویروس لکه سفید(WSSV) تشکیل باند bp848 نتیجه منفی و باندهای bp269 وbp550 نتیجه مثبت می باشد. در تمامی آزمایشات انجام شده بر روی نمونه های ارسالی به آزمایشگاه تشخیص بیماری های میگو باندهای تشکیل شده روی ژل الکتروفورز bp848 بود که نشان دهنده منفی و عاری بودن نمونه ها از ویروس است . شایان ذکراست علی رغم منفی بودن نتایج نمونه ها، لیکن استمرار در پایش این ویروس در منابع وحشی به عنوان یک تهدید در صنعت پرورش میگو لازم و امری اجتناب ناپذیر است .

کلیدواژه ها

دکاپود، لکه سفید،NestedPCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.