بررسی سرواپیدمیولوژی لپتوسپیروز در گربه های بومی شهرستان اهواز

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: VETLAB01_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوثر آبادی

بهمن مصلی نژاد

مسعود قربانپور نجف آبادی

چکیده

هدف: بررسی سرواپیدمیولوژی لپتوسپیروز در گربه های شهرستان اهواز مواد و روش کار: خونگیری از 80 گربه از مناطق مختلف اهواز صورت گرفت و سرم آن ها با سانتریفیوژ جدا شد. آزمایش MAT علیه 7 سرووار مهم لپتوسپیرا اینتروگانس به نام های ایکتروهموراژیه ، بالوم ، هارجو، گریپوتایفوزا، پومونا، کانیکولا و استرالیس انجام شد. نتایج و بحث : در مجموع، چهار قلاده از 80 گربه ی مورد مطالعه (5 درصد) از نظر سرولوژی دارای تیتر سرمی مثبت نسبت به حداقل یک سرووار از 7 سرووارمذکور لپتوسپیروز بودند. تعداد 3 قلاده از گربه ها به سرووار بالوم به تنهایی و 1 قلاده از آن ها به دو سرووار بالوم و استرالیس آلوده بودند و تیتر همگی آن ها 100 بود. این اولین مورد مشاهده آلودگی به سرووارهای استرالیس و بالوم در گربه در ایران بود. تجزیه و تحلیل آماری به دست آمده از مطالعه حاضر نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین گربه های تحت مطالعه از نظر جنس و نژاد وجود ندارد ولی از نظر سن اختلاف معنی دار( 0/05 > P) مشاهده شد. به طوری که همه ی گربه های دارای تیتر مثبت ، سن بالای 3 سال داشتند. از آن جا که تنها دو سرووار از لپتوسپیرا در جمعیت گربه های اهواز گزارش گردید. اپیدمیولوژی نسبتا ساده ای را در مقایسه با دیگر حیوانات و انسان در منطقه دارد.

کلیدواژه ها

لپتوسپیروز، سرواپیدمیولوژی، گربه ، اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.