بررسی میزان عیار آنتی بادی ضد ویروس های نیوکاسل و آنفلوانزا (H9N2) درکبوترهای حرم حضرت معصومه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: VETLAB01_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا فاطمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

مسعود لیوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

امید مددگار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

امیرحسین پناه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار و عضو باشگاه پژوهشگران جوان

چکیده

هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین تیتر آنتی بادی ضدویروس های آنفلوانزا و نیوکاسل در کبوترهای حرم مطهر حضرت معصومه (س ) وضرورت استفاده از ضدعفونی کننده موثرجایگاه وآشیانه آنها و واکسیناسیون جهت پیشگیری از شیوع این دو بیماری در بین پرندگان بومی و مهاجر شهر قم و حتی انسان های بومی و مهاجر شهر قم (درمورد AIتحت تیپ H9N2) می باشد. مواد و روش کار: 1 - خونگیری از جمعیت کبوترهای حرم مطهر حضرت معصومه (س ) 2 - تهیه سرم جهت انجام آزمایش سرولوژی 3 - انجام تست HI نتایج و بحث : در این مطالعه 22 قطعه کبوتر از کلونی حدود 150 قطعه ای حرم مطهر حضرت معصومه بودند جهت انجام آزمایش HI و تعیین عیار آنتی بادی ضد ویروس نیوکاسل و آنفلوانزا تحت تیپ H9N2 نمونه گیری شد. همچنان که آزمایش HI جهت بررسی تیتر آنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل نشان می دهد. 50% از پرندگان تیتر 12 و 18% تیتر 11 را نشان می دهند که بیان گر خطری بسیار جدی و نگران کننده ای از انتشار ویروس نیوکاسل و ابتلای سایر پرندگان به صورت مستقیم و غیر مستقیم می باشد. در مطالعه حاضر با توجه به میزان عیار آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزا تحت تیپ H9N2 ، اگرچه کبوتران حرم مطهر حضرت معصومه (س ) خطر بالفعلی جهت انتشار ویروس آنفولانزا ندارند اما به هر حال با توجه به شیوع ویروس H9N2 و همچنین خطر شیوع H5 به عنوان HPAI در مزارع طیور کشور، ماکیان خانگی پرندگان زینتی وحتی انسان، نقش کبوتر به عنوان ناقل بیولوژیک ویروس و اقدامات کنترلی بیماری آنفلوانزا در ماکیان و گله های صنعتی اهمیت می یابد. بنابراین با توجه به نتایج نگران کننده مطالعه ی حاضر نسبت به ND و نتایج دیگران نسبت به AI در مناطق دیگر به نظر می رسد حرم مطهر حضرت معصومه (س ) نیازمند اقدامات کنترلی شدیدتری باشد.

کلیدواژه ها

نیوکاسل ، H9N2، کبوتر، HI، حرم مطهر حضرت معصومه (س )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.