مطالعه میزان آلودگی به انگل بابزیا همراه با بررسی عیار سرمی آنزیم کبدی ALP در گاوهای منطقه کوهستانی سوادکوه استان مازندران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: VETLAB01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود رحمانی

دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

فهیمه توریان

دستیار تخصصی گروه بهداشت صنایع غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

هدف: بابزیوز یکی از بیماری های تک یاخته ای است که شایع ترین گونه های آن در گاو نوع بویس و بایژمینا می باشد. این انگل از انگل های تک یاخته ای است که منجر به همولیز داخل عروقی و کم خونی همولیتیک می شود و به علت همولیز وسیع و شدید و درگیری کبدی در این بیماری، غلظت آنزیم های کبدی از جمله ALP افزایش می یابد. این مطالعه به منظور بررسی آلودگی به این انگل در گاوهای منطقه سوادکوه مازندران انجام گرفت . مواد و روش کار: پس از معاینه بالینی و پر کردن پرسش نامه یک گسترش نازک از خون محیطی گوشت تهیه و همچنین از ورید وداج هم برای آزمایشات کلینیکال پاتولوژی و بیوشیمیایی خون تهیه گردید خون محیطی دریافتی از گوش را با رنگ گیمسا رنگ آمیزی نموده و با میکروسکوپ نوری جهت تشخیص آلودگی مورد مطالعه قرار گرفت و از خون ورید وداج پس از سانترفیوژ سرم تهیه گردید تا برای اندازه گیری آنزیم کبدی ALP مورد استفاده قرار گیرد. نتایج و بحث : نتایج حاصل از بررسی لا م های رنگ آمیزی شده 71 درصد مربوط به بابزیا بایژمینا و 16درصد مربوط به بابزیا بویس و در 13 درصد دیگر نیز در گسترش خونی انگلی مشاهده نگردید چون این تحقیق در تیرماه که یکی از ماه های گرم سال است ؛ انجام پذیرفت . مشاهده گردید که میزان آلودگی با افزایش درجه حرارت افزایش می یابد و همچنین آنزیم ALP که نخستین آنزیم کبدی است و از نظر بالینی برای ما دامپزشکان از اهمیت خاصی برخوردار است و به علت بروز بابزیوز و متعاقب آن درگیری کبد و آشفتگی آن افزایش یافته و متعاقب این درگیری و آشفتگی آنزیم ALP افزایش یافته و در تجزیه و تحلیل آماری اختلاف معنی داری مشاهده گردیده است ( 0/05 > P ).

کلیدواژه ها

بابزیوز، ALP ، بابزیا بایژمینا، بابزیا بویس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.