بررسی و مقایسه دو روش متفاوت کشت و جداسازی سالمونلا از تخم مرغ های مصرفی غیر صنعتی (رسمی ) شهر تهران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: VETLAB01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک محمدیان قلعه جوقی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان

مهدی عسکری

عضو باشگاه پژوهشگران جوان

ایرج اشرافی تمای

عضو باشگاه پژوهشگران جوان

چکیده

هدف : به طور معمول این نوع محصول ( تخم مرغ های رسمی ) در شهر تهران در میادین مختلف به فروش می رسد و باکتری های بیماری زای مختلف می توانند از طریق این نوع محصولات غذایی به انسان منتقل شوند. تکنیک ها و روش های زیادی برای جداسازی سالمونلا از نمونه های مختلف شرح داده شده است . اما به دلیل کمبود اطلاعاتی در مورد مقایسه میزان تاثیر روش های مختلف در جداسازی سالمونلا و از طرفی اهمیت بیماری زایی این پاتوژن از طریق مواد غذایی در انسان اهمیت این موضوع را دو چندان می کند. در این بررسی 70 عدد تخم مرغ مصرفی غیر صنعتی در شهر تهران به صورت تصادفی نمونه گیری شد. مواد و روش کار: در آزمایشگاه به طور همزمان اما با دو روش متفاوت کشت انجام شد.در روش اول به وسیله سوآب استریل مرطوب از پوسته اقدام به تهیه نمونه گردید و همینطور به طور مخلوط از زرده و سفیده به وسیله سرنگ استریل هرکدام به طور مجزا برای پیش غنی سازی به محیط لاکتوز براث منتقل گردید وسپس جهت غنی سازی به محیط سلنیت سیستین منتقل شده و پس از آن به محیط جامد مک کانکی منتقل شد وسپس کلونی های رشد یافته تحت تست های بیوشیمیایی قرار گرفتند. در روش دوم که به طور همزمان با روش اول و تحت شرایط یکسان و همچنین برروی نمونه های یکسان انجام گرفت . ابتدا سوآب های استریل مرطوبی که به وسیله آن ها از پوسته نمونه گیری شده و همین طور مخلوط زرده و سفیده هرکدام به طور مجزا به محیط تریپتیکازئین سوی براث منتقل گردیدند و سپس به محیط xylose lysine desoxy)cholate agar XLD منتقل شدند و متعاقب آن تحت تست های بیوشیمیایی قرار گرفتند . نتایج و بحث : در کل از 70 نمونه در روش اول ( لاکتوز براث ، سلنیت سیستین و مک کانکی ) 2 مورد ( 2/8٪) و در روش دوم ( تریپتیکازئین سوی براث و XLD ) 4 مورد (5/7٪) سالمونلا جدا گردید. در مورد مقایسه این دو روش جداسازی و کشت می توان این طور نتیجه گرفت که روش دوم (تریپتیکازئین سوی براث و XLD ) موفق تر از روش اول در جداسازی سالمونلا از تخم مرغ های مصرفی غیر صنعتی ( رسمی ) شهر تهران بوده است

کلیدواژه ها

سالمونلا ، تشخیص ، تخم مرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.