ارزیابی سیستم های سازه ای از منظر مدیریت زمان و هزینه و انتخاب بهترین سیستم سازه ای با استفاده از FAHP

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت وسیستم های فازی
  • کد COI اختصاصی: ICMFS02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود اصغرنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی و رباتیکز، دانشگاه غیرانتفاعی ایوان کی، ایوان کی، ایران

علی محمد احمدوند

استاد گروه مهندسی صنایع، دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی، ایوانکی، ایران

حسین اقبالی

مربی گروه مهندسی صنایع، دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی، ایوانکی، ایران

چکیده

موفقیت یا شکست یک پروژه در دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده آن، به میزان زیادی بستگی به روش اجرای پروژه و مدیریت هزینه و مناسب بودن آن دارد .روشهای مختلف اجرای پروژه، در حقیقت نقش ها و مسئولیت های عوامل مختلف درگیر در یک پروژه را مشخص می کنند. به علاوه انتخاب بهینه سازه و روش های اجرای پروژه، چارچوب اجرای پروژه را بر حسب توالی و چگونگی انجام مراحل مختلف طراحی، تدراک و اجرای یک پروژه را مشخص می نماید و مدیریت هزینه یکی از مسائل بسیار مهم و غیر قابل انکار درفرآیند های مدیریت پروژه بوده به طوریکه در پروژه های پر هزینه و طولانی مدت نظیر پروژه های بزرگ عمرانی اهمیت مضاعفی دارد. در این تحقیق سعی شده با پرداختن به شاخص هایی مانند وزن سازه، هزینه مصالح، در دسترس بودن و هزینه نیروی انسانی، در دسترس بودن و مصالح مصرفی، ابعاد اسکلت، جای گذاری تاسیسات بر اساس مقوله های مدیریت هزینه شامل زمان بندی و برنامه ریزی منابع، برآورد هزینه، بودجه بندی و کنترل هزینه (مکعب کنترل هزینه)،به شناسایی،دسته بندی و میزان توجه فعلی مدیران به فاکتورهای تاثیر گذار بر مدیریت هزینه ی دست یافت.و با بررسی نقاط ضعف روش مدیریت هزینه ی فعلی در قالب تخمین، بودجه بندی و کنترل هزینه،کمک شایانی به مدیران و دست اندرکاران پروژه ها نمود. مدل تصمیم گیری فازی ارائه شده در این تحقیق برای انتخاب روش بهینه اجرای پروژه، قابلیت های فراوانی مانند استفاده از دانش، مهارت ها و تجربیات چندین فرد تصمیم گیر، لحاظ نمودن عدم قطعیت های موجود در مسئله انتخاب روش بهینه اجرای پروژه در انتخاب گزینه نهایی را دارد. نتایج این تحقیق نشان می دهند مدل های ریاضی تصمیم گیری می توانند برای انتخاب سیستم سازه ای مفید بوده و در نهایت بر اساس مطلوبیت بدست آمده سازه ها را رتبه بندی کردیم

کلیدواژه ها

سیستم های سازه ای، زمان، هزینه، FAHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.