مطالعه ی زمین شناسی اقتصادی کانسار مس ناتیو در روستای ابللو، جنوب شیورداغ شهرستان اهر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی علوم زمین، آب و هوا و تغییرات اقلیمی
  • کد COI اختصاصی: DCON01_8
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه فیاض بخش

کارشناس ارشد زمین شناسی اقتصادی

بهزاد حاج علیلو

استاد گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نورتبریز

چکیده

محدوده مورد مطالعه در ا ستان آذربایجان شرقی، 30 کیلومتری شمال شهر ستان اهر واقع بوده و از لحاظ تقسیم بندی رسوبی و ساختاری ایران، در زون البرز غربی-آذربایجان قرار میگیرد. در این منطقه، حجم گسترده ای از سنگهای آتشفشانی ائوسن با ترکیب آندزیت، آندزی بازالت و داسیت وجود دارد، به طوری که سنگ آندزیت پورفیری درمقایسه با دیگر سنگ ها، حجم گسترده تری دارد.کانی سازی در محدوده مورد مطالعه به صورت رگه، رگچه و پرکننده فضاهای خالی، قابل مشاهده است. براساس مطالعات مینرالوگرافی، کانیهای سازنده این کانسار شامل مس طبیعی، کالکوسیت، مالاکیت، کوولیت، گوتیت و کوپریت میباشد. با توجه به عملکرد گسلهای امتدادلغز در منطقه، کانی سازی توسط گسله ها نیز کنترل میشود. براساس شکل و فرم کانی سازی، پاراژنز و شرایط فشار و دمای کانی سازی، احتمال داده میشود که منشاء کانی سازی در منطقه ی مورد مطالعه، در ارتباط با سنگهای آتشفشانی با ترکیب آندزیت بوده ا ست.کلیه ویژگیهای زمین شنا سی و فرآیندهای موثر بر تشکیل کانی سازی، حکایت از خاستگاه مس نوع کویناوی (می شیگان) و با منشاء هیپوژن برای این کانسار داشته و با توجه به مطالعات انجام شده، استنباط میشود کانی سازی در عمق به صورت رگه ای ادامه دارد.

کلیدواژه ها

مس طبیعی، آندزیت پورفیری، هیپوژن، کویناوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.