ارزیابی عملکرد لرزه ای سازه های دیوار باربر از نوع پانل سه بعدی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در مهندسی سازه و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: SECM03_472
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید علی اکبرلو

کارشناس ارشد عمران، گرایش مهندسی سازه دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده عمران

همایون استکانچی

عضو هیئت علمی دانشگاه، گروه مهندسی سازه دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده عمران

چکیده

در دهه های اخیر سیستمهای باربر سازهای متفاوتی مطرح شده و مورد استفاده قرار گرفته اند: ازجمله سازه های دیوارباربر از نوع پانل سه بعدی. طی تحقیقات صورت گرفته، سازه های باربر پانلی از جهت سازه ای و نیز در ابعاد المانی تحت بررسی های مختلفی قرار گرفته اند، اما همچنان به طور جدی، عملکرد لرزه ای این سیستم باربرجانبی به عنوان مهم ترین مشخصه ی آن، مورد بررسی قرار نگرفته است. لذا جهت شناخت هرچه بیشتر از نحوه عملکرد سازه های پانلی دیوارباربر، نیاز به انجام تحلیل لرزه ای بر روی این سیستم تحت رکوردهای واقعی زلزله می باشد. در همین راستا در این پژوهش، با بررسی الگوی خرابی، نحوه ی توزیع تنش و نیز نحوه ی جابجایی سازه در طبقات مختلف به جنبه های مختلف عملکرد لرزه ای این سیستم باربرجانبی پرداخته شده است. باتوجه به اهمیت بالای نحوه ی مدلسازی بر روی دقت نتایج حاصل از بررسی عملکرد سیستم، از مدلهای 3 بعدی و مشابه آنچه که در واقعیت موجود است، استفاده شده است. به همین منظور دو ساختمان 2 و 5 طبقه با ابعاد و مقیاس واقعی به صورت 3 بعدی با تمام جزئیات در نرم افزار المان محدود مدلسازی شدند. جهت تحلیل لرزهای، 7 زوج رکورد از رکوردهای طبیعی معرفی شده در FEMA P695 انتخاب شده و در سطوح خطر 475 و 2475 ساله به مدلها اعمال شدند. پس از انجام تحلیلهای تاریخچه زمانی مشخص شد اهم خرابی در هر دو مدل در طبقه اول رخ میدهد و همچنین مدل مربوط به سیستم دیوارهای پانلی با ارتفاع متوسط عمدتاﹰ به صورت خمشی و مدل کوتاه مرتبه به صورت برشی دچار شکست میشود.

کلیدواژه ها

سازه دیوار باربر، پانل 3 بعدی، تحلیل تاریخچه زمانی، عملکرد لرزه ای سیستم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.