بررسی اثرات نوسان درآمد برتوزیع درآمد در شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد با تاکید بر بازاریابی منطقه ای و جهانی
  • کد COI اختصاصی: ACONF04_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قاسمی مبرا

سعید قاسمی مبرا

فریده استاد

چکیده

در بررسی و تبیین ارتباط بین اهرم و نوسان درآمد تئوریهای مختلفی وجود دارد و مقالات تجربی متعددی به بررسی این ارتباط و عوامل موثر بر آن پرداخته اند. در این پژوهش، اثرات نوسان درآمد برتوزیع درآمد درشرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار بررسی شده است. برای این منظور، دو اندازه از اهرم و سه مدل تجربی استفاده شده اند و سپس قوت مدلهای مورد استفاده بررسی شده است. در این تحقیق، چرخه عمر شرکت به عنوان متغیر وابسته و درآمد، نوسانات درآمدی، رتبه بندی درآمد و توزیع درآمدی به عنوان متغیرهای توضیحی در نظر گرفته شده تا میزان مربوط بودن معیارهای مزبور بر چرخه عمر شرکت بررسی گردد. نخست نمونه آماری با استفاده از متغیرهای توزیع درآمد، نوسان درآمدی با استفاده از نرم افزار Eviewsتحقیق بررسی شده اند. نتایج حاصل از بررسی افزایش یک درصد در درآمد توزیعی دولت نیز، باعث کاهش 5/43 درصد در شاخص کل توزیع درآمد سهام میشود. بهعبارتی با افزایش نوسانات درآمد یازطرفی درآمد قابل تصرف افرادکاهشیافته ،تقاضای کل کاهش مییابد؛ بنابراین میزان تولید هم کاهش خواهد یافت و این کاهش تولید برای شرکتهای فعال در بورس اوراق بهادار تهران نیز صادق خواهد بود. از طرفی، با افزایش نوسانات درآمدی، منحنی درآمدی به سمت چپ منتقل میشود و نرخ بهره کاهش می یابد که نتیجه ی آن کاهش پس انداز و درنتیجه؛ کاهش تقاضا برای دارایی های مالی نظیر سهام خواهد بود که با کاهش تقاضا برای سهام، توزیع درآمد سهام کاهش و عایدی بالقوه ی آن؛ یا به عبارتی بازدهی سهام کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

درآمد، نوسانات درآمد، توزیع درآمد، بورس اوراق بهادار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.