مطالعه فرم بصری و کاربرد خطوط ایرانی در طراحی پوشاک با رویکرد تایپوگرافی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی نساجی، پوشاک و مد
  • کد COI اختصاصی: NCTAF01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا جهانگیری

دانشجوی دکترای تاریخ تحلیلی و تطبیقی هنر اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

سید نظام الدین امامی فر

استادیار دانشکده هنر، دانشگاه شاهد، شهر تهران، ایران

چکیده

خط و خوشنویسی یکی از هنرهای برجسته ی ایرانی و از گویاترین هنرهای بصری است و که نقش کاربردی و بسزایی در درک پیام های دیداری و جذب مخاطبان دارد از سال ها پیش تاکنون نگاه به خط و خوشنویسی و نوع کارکرد آن دچار تحولات بسیاری شده است. تایپوگرافی، پردازش زبان بصری برای تقویت وضوح و قدرت نوشته است و سعی در تقویت ویژگی بصری حروف و نزدیک کردن نوشته به تصویر دارد. هدف از این پژوهش نشان دادن جنبه های کاربردی، فرم بصری و وجود جلوه های بصری خط، خوشنویسی و تایپوگرافی در طراحی و تزیین پوشاک است. روش انجام تحقیق بر مبناى ماهیت توصیفى -تحلیلى بوده و شیوه گردآورى اطلاعات به صورت ترکیبى (کتابخانه اى و میدانى) و روش تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز کیفی است. نتایج بیانگر این است که با کاربردی کاردن خطوط ایرانی و استفاده از آن در طراحی پوشاک می توان به معرفی، رشد و اعتلای فرهنگ و اصالت ایرانی، استفاده از این خطوط بعنوان عنصر بصری و ایرانی در معرفی به بازارهای خارجی و مقابله با ورود نمادهای غربی در آثار ایرانی دست یافت.

کلیدواژه ها

تایپوگرافی، فرم بصری، خطوا ایرانی، طراحی پوشاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.