نقش شرکت های چندملیتی در استقرار دموکراسی و تضمین حقوق بشر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضیه پورموسی

چکیده

دنیای پیچیده صنعتی، افکار زیادی در سر داشت تا بدان وسیله بتواند راهی جهت استفاده از منابع کشورهای در حال توسعه برای خود باز کند شیوه ای که بدان وسیله شرکت هایی با عنوان کمپانی های چند ملیتی ایجاد شد و موجودیت یافت. هر چند اهداف و فعالیت های آنها، همیشه و در هر برهه ای مورد انتقاد بوده و هست. زیرا گمان می رود که انگیزه پنهان استثمار مادی و معنوی کشورهای ضعیف تر را در سر می پرورانند امروزه همه از این شرکت ها صحبت می کنند بی آنکه راجع به آن چیزی بدانند و بعضی ها آنها را به عنوان شرکت هایی می شناسند که از منابع کشورهای میزبان بهره برداری می کنند. مقاله حاضر ابتدا به و دیدگاه نظریه پردازان گوناگون مورد بحث قرار می گیرد و در پایان نیز به نقش این شرکت ها در مقوله دموکراسی و به گونه ای مبسوط به احقاق حقوق مسلم بشری پرداخته می شود و اینکه چگونه دولت ها بر عملکرد این شرکت ها و متقابلا شرکت ها بر تصمیمات اتخاذی دولت ها و به بیان دیگر حاکمیت دول تاثیرگذار خواهند بود. سازوکاری های نظام راهبردی شرکت های چند ملیتی شامل سازوکارهای اقتصاد محور و نقش آنها در بازار و سازوکارهای فرهنگ محور است که فرهنگ نیز خود می تواند شالوده دموکراسی باشد. مقاله حاضر با بررسی موارد موصوف پرداخته و در نهایت منتج به این می شود که این کمپانی ها می توانند با نظارت سازمانی چون سازمان ملل متحد ضمان اجرای حقوق بشری باشند.

کلیدواژه ها

شرکت های چندملیتی، شرکت های فراملی، دموکراسی، حقوق بین الملل بشر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.