جایگاه انسان در اسلام با الهام از دیدگاه علامه طباطبایی (ره)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO06_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعلی تورانی

دانشیار، دانشکده الهیات، دانشگاه الزهراء (س)

فرزانه ملکراد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته فلسفه، دانشکده الهیات، دانشگاه الزهراء (س)

چکیده

شناخت ابعاد وجودی مختلف انسان و پیچیدگی های بسیاری که این موجود باخود به همراه دارد، از ضرورت های لاینفک پیشرفت های علمی بشر است. کشف بسیاری از رازهای آفرینش و پاسخ به بسیاری از چالش هایی که بشر امروز با آن مواجه است، درسایه شناسایی انسان به عنوان برترین مخلوق الهی است. جهان کنونی با همه پیشرفت هایی که دراین عرصه داشته است، هنوز نتوانسته است انسان را به طورکامل تشریح کند. چراکه علوم عقلی و تجربی به تنهایی نمی تواند راه گشای حل مسائل بنیادین در این زمینه باشد. لذا به دنبال یافتن راه حل مناسب و جامع این سوال مطرح می شود که آیا راه دیگری وجود دارد که بتواند مکمل شناخت های عقلی و تجربی بشر باشد بعد ماورایی انسان چنین اقتضا دارد که او را فراتر از عقل و تجربه در عرصه ای به نام دین مورد کنکاش قرار دهیم تا در این راستا تبیین صحیحی از ساختار وجودی انسان داشته باشیم. به همین جهت فراخور این نوشتار سعی شده است تا انسان در چارچوب دینی متقن تعریف و شناسایی شود.

کلیدواژه ها

انسان شناسی، علامه طباطبایی، اسلام.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.