ایده نگار تجربه نگار ، سامانه ی مدیریت دانش در شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO06_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قاسمی تبار

کارمند فرودگاه سبزوار / دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

چکیده

با توجه به روند تحولات و تغییرات روزافزون سازمان های عمومی و خصوصی و میل به بهبود مستمر کیفیت و افزایش بهره وری در آن سازمان ها به عنوان ضرورت ایجابی پیشگیری از حذف شدن از گردونه ی رقابت و یا پیشگیری از دچار شدن به افول بازدهی اقتصادی، امروزه یکی از موثر ترین و حیاتی ترین بخش های هر سازمان، مدیریت دانش (یعنی چرخه ی مستمر خلق، کسب، نگهداری ، نشر ، بکارگیری و ارزیابی دانش) می باشد. در حال حاضر در شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، این مهم از دو طریق برگزاری دوره های مصوب آموزشی و کارگاه های تخصصی و همچنین حمایت از مقالات و پایان نامه ها به شکل سنتی در حال انجام می باشد. لیکن با این وجود هنوز جای سامانه ی برخط و جامع که بتواند دو موضوع جمع آوری و نشر ایده ها ، و همچنین جمع آوری و نشر تجربیات را در بین کارکنان بطور قابل قبولی اجرا نماید، خالی به نظر می رسد . این مهم با توجه به ماهیت کاملا تخصصی و پیچیده ی صنعت هوانوردی در بخش فرودگاهی و نیز با عنایت به گستردگی جغرافیایی فرودگاه ها در پهنای کشور و با توجه به روند بازنشستگی منابع فکری انسانی و از دست دادن کوله بار تجربه های گرانبها و ارزشمند کارکنان دانشی پس از ترک سازمان، امری ضروری و حیاتی می نمایاند. از این رو جهت بهره برداری حداکثری از تجربیات و دانش نسل باتجربه و انتقال موثر آن ها به نسل های بعدی سازمان، و به جهت عدم وجود نظام جامع دریافت، نگهداری و نشر ایده ها و تجربه ها در شرکت تاکنون، در این طرح جزئیات پیشنهاد سامانه ی تحت وب مدیریت دانش در زیر مجموعه ی پرتال شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران ، به همراه راهکارهای حمایت از گسترش دانش پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش ، فناوری اطلاعات ، مدیریت ، دانش ، فرودگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.