ضرورت وجود مشاور در مدارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: RSCONF02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی لقمان نیا

گروه علوم تربیتی، واحد چابهار، دانشگاه آزاد اسلامی، چابهار، ایران

ساره سام نژادکروکی

دانشجوی کارشناسی روانشناسی، واحد چابهار، دانشگاه آزاد اسلامی، چابهار، ایران

عبدالقادر پاداش

دانشجوی کارشناسی روانشناسی، واحد چابهار، دانشگاه آزاد اسلامی، چابهار، ایران

چکیده

این پژوهش باهدف بررسی اهمیت و ضرورت وجود مشاور در مدارس انجام شده است. تردیدی نیست که انسان نیازی جدی به مشاوره دارد. این تنها مربوط به مسائل و مشکلات روزانه ناشی از زندگی امروزی نیست، بلکه احتیاجی است که آدمی به مشورت های فکری و معنوی و آینده نگری دارد. دانشجویان و دانش آموزان در بسیاری از امور شخصی و اجتماعی خود نیاز به مشاوره دارند. آنها مایلند که به مشاوران کارآزموده مراجعه کنند و از آنان در مسائل شخصی، خانوادگی، تحصیلی و شغلی کمک بگیرند. پیشرفت اقتصادی و صنعتی در جهان امروز، تنوع رشته های تحصیلی و گسترش آموزش های حرفه ای، اشتغال والدین در خارج از خانه و عدم آگاهی آنان از شیوه های راهنمایی، اجرای تعلیمات عمومی و توجه به کیفیت آموزش و پرورش و عوامل دیگری که در تطابق و سازگاری دانش آموزان موثرند، همگی نشانگر فلسفه، اهمیت و ضرورت برنامه مشاوره، و توجیه کننده ایجاد تشکیلات و سیستمی خاص برای تحقق اهداف موردنظر هستند. بنابراین نتایج نشان داد برای بالارفتن کیفیت آموزش و پرورش ایجاب می کند که برنامه مشاوره به ویژه توجه به تفاوت های فردی مورد توجه مخصوص قرارگیرد. چرا که دربرنامه های اموزشی رشد و هماهنگی جنبه های مختلف شخصیت مورد نظر نیست بلکه آنچه مورد توجه قرار می گیرد رشد فکری و ذهنی است. روش مورد استفاده در این تحقیق، روش اسنادی یا مطالعه کتابخانه ای است و به مسائلی همچون مشاوره، ضرورت وجود مشاور در مدارس و قواعد مشاوره پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مشاوره، تعلیم، تربیت، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.