توسعه دامپروری نوین با استفاده از پتانسیل سموم بیولوژیک جانوری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تحقیقات بنیادین در علوم کشاورزی و زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: ISCAG01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نصیری امینی

گروه ژنتیک و فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدرضا هاشمی

گروه ژنتیک و فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

الناز عربیان

گروه ژنتیک و فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

با گسترش علم، علوم دامی گسترده تر شده و ارتباط آن با سایر علوم بیشتر گردیده و توانسته با بهره گیری از علومی همچون ژنتیک و فیزیولوژی در جهت بهره برداری بیشتر، تغییراتی در حیوانات بهوجود آورد و تنوع محصولات خود را افزایش دهد. امروزه مفهوم واژه دام گسترده تر شده و گروه بزرگی از جانوران را در بر میگیرد که انسان از آنها در جهت تولید مواد بیولوژیک بهره برداری میکند. این جانوران با اهداف خاص تجاری و علمی نگهداری شده و پرورش مییابند. همچنین زهر جانوران زهری از جمله ترکیبات بیولوژیک است که از آن برای تحقیقات علمی و پزشکی استفاده میشود. طبیعت در طی هزاران سال منبعی از محصولات دارویی بوده است که در میان آنها زهر مار منبعی غنی از مولکولهای بیولوژیکی است که دارای فعالیتهای مهم فارماکولوژیکی میباشد و پتانسیل قوی در درمان بیماریهای انسانی دارد. با توجه به اینکه افزایش جمعیت، برداشت بیرویه از منابع طبیعی، تخریب محیط زیست، گرمایش کره زمین و از بین رفتن بسیاری از زیستگاه های طبیعی باعث انقراض جمعیت جانوران شده است، نتایج حاصل از بررسی مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی جانورانی نظیر مارها، راهی برای شناخت بهتر این موجودات در جهت حفظ، نگهداری و تکثیر آنها و حفاظت از گونه های در حال انقراض میباشد. از این رو با مطالعات گسترده تر در زمینه علوم دامی و فیزیولوژی جانوران، میتوان تولید مثل، تکثیر و پرورش این گونه ها را کنترل کرد تا به حفاظت و بقای نسل آنها کمک شود. همچنین تکثیر این جانوران باعث تولید بیشتر محصولات بیولوژیک و افزایش بهره وری از آنها میگردد.

کلیدواژه ها

جانوران زهری، زهر، مار، ترکیبات بیولوژیک، واکسن، داروی ضد سرطان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.