مروری بر حسگرهای الکتروشیمیایی در آنالیز ترکیبات غذایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تحقیقات بنیادین در علوم کشاورزی و زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: ISCAG01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی، آمل، ایران

طاهره ذبیح پور

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی، آمل، ایران

سیداحمد شهیدی

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی، آمل، ایران

چکیده

امروزه بیماریهای حاصل از مصرف مواد غذایی ناسالم افزایش پیدا کرده است، به طوریکه علت اصلی آن عدم رعایت استاندارد توسط تولیدکنندگان در میزان استفاده از ترکیبات مختلف مانند آنتیاکسیدانها و ویتامینها و همچنین مهاجرت آلاینده ها از بسته بندی مواد غذایی به بافت اصلی ماده غذایی است. پیشرفت روشهای آنالیزی امنیت غذایی انسانها را تامین میکند. در گذشته روشهای زیادی مانند کروماتوگرافی، اسپکتروفتومتری و ... برای آنالیز ترکیبات مواد غذایی استفاده میشد، اما به علت مشکلات فراوان این روشها، روشهای الکتروشیمیایی به طور وسیعی گسترش پیدا نمودند. حسگرهای الکتروشیمیایی فرصت بینظیری برای تشخیص حساس، سریع و صحیح ترکیبات غذایی در اختیار ما قرار میدهد. این حسگرها قابلیت غلبه کردن بر روشها و محدودیتهای سنتی را دارند. در این پروژه مروری بر پیشرفتهای آنالیز ترکیبات غذایی از جمله آنتیاکسیدانها، ویتامینها و ... با استفاده از حسگرهای الکتروشیمیایی شد و در نتیجه میتوان گفت روشهای الکتروشیمیایی بهطور موفقیت آمیزی میتوانند برای آنالیز و تشخیص ترکیبات موجود در مواد غذایی حتی در مقادیر بسیار اندک به کار برده شوند.

کلیدواژه ها

الکتروشیمی، حسگرهای الکتروشیمیایی، روشهای ولتامتری، آنالیت های غذایی، الکترود اصلاح شده، نانوذره، نانو ترکیب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.