توان آنتی اکسیدانی عصاره متانولی چهار گونه گیاه دارویی منتخب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تحقیقات بنیادین در علوم کشاورزی و زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: ISCAG01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه فراست

استادیار گروه های زیست شناسی و زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

پیمان اسدی

دانشجوی دکتری گروه باغبانی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

کورش زندی فر

دانشجوی دکتری گروه باغبانی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

در این مطالعه عصاره متانولی چهار گیاهی دارویی(کرفس کوهی، گلپر، گشنیز و مرزه ادموندی) برای بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. گیاهان منتخب از سه استان خوزستان، ایلام و کرمانشاه در فاصله زمانی اسفند 93 تا خرداد 94 جمع آوری و پس از خشک نمودن درسایه عصاره گیری شدند. عصاره ها به روش ماسراسیون تهیه و سپس در آون در دمای 38 درجه سانتیگراد خشک شده و رقت های مختلف عصاره به روش سریال سازی ساخته شد. سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از رادیکال پایدار DPPH ، و با تعیین IC50 و سنجش فنل تام با استفاده از معرف فولین سیوکالتیو و منحنی استاندارد اسید تانیک انجام گردید. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی با کمترین IC50 را کرفس کوهی به میزان 22/0±076/764 میکرو گرم در میلی لیتر وکمترین میزان فعالیت را مرزه ادموندی به میزان 546/787±4/883 میکرو گرم در میلی لیتر در مقایسه با اسید اسکوربیک به عنوان کنترل مثبت نشان داد. همچنین بیشترین مقدار فنل تام در عصاره کرفس کوهی معادل 1480/410±6/337 میلی گرم اسید تانیک در گرم عصاره خشک و کمترین مقدار در گیاه گلپر سادات حسینی به میزان 453/217±4/093 میلی گرم اسید تانیک در عصاره خشک مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که گونه های مختلف و اکوتیپ های متفاوت آنها از نظر فعالیت آنتی اکسیدانی تفاوت معنی داری دارند.

کلیدواژه ها

عصاره متانولی، آنتی اکسیدان، فنل تام، گیاهان دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.