شبیه سازی روش های توسعه ی کم اثر BMP - LID جهت کنترل رواناب شهری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUE05_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 936
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول عباس پور

کارشناس ارشد مهندسی عمران- آب، دانشگاه صنعتی قوچان ، قوچان، ایران

علی اسدی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک- تبدیل انرژی، دانشگاه صنعتی قوچان، قوچان، ایران

امید شیخی کاریزکی

مدرس و کارشناس ارشد مهندسی عمران- راه و ترابری، دانشگاه صنعتی قوچان، قوچان، ایران

چکیده

هر توسعه ی کم اثر LIDیک مفهوم نسبتا جدید در استفاده از کاربری اراضی برای مدیریت سیلاب شهری با استفاده از بهترین اقدامات مدیریتی BMP است، که هدف آن حفظ شرایط هیدرولوژیکی منطقه در سطح توسعه یافته (بدون کاهش کیفیت و کمیت آب) همانند شرایط پیش از توسعه است. در این مطالعه، مدل هیدرولوژیکی موجود در حوضه شهری تربت حیدریه اعمال شد. بعد از تعیین مرز حوضه و زیر حوضه ها، مشخصات فیزیوگرافی آنها با استفاده از نقشه های کاربری و رقوم ارتفاعی (DEM) منطقه و بازدیدهای میدانی از طریق نرم افزار GIS برآورد گردید. جهت ارزیابی و بررسی کارایی مدل SWMM، از محدودهای از منطقه که شامل سه زیر حوضه میباشد، استفاده شد. بارش طرح با دورههای بازگشت طراحی با تداوم برابر با زمان تمرکز منطقه مورد مطالعه و پنج سناریوی BMPs (ماند بیولوژیکی، ترانشه ی نفوذ، سنگفرش نفوذپذیر، بشکه باران و ادغام BMP ها) بر اساس مشخصات منطقه به منظور شناخت اثرات LID-BMP بر روی رواناب، انتخاب شدند. نتایج نشان داد که استفاده از روش های LID-BMP که به ترتیب منجر به کاهش 71/53 و 46/28 درصدی از حجم و دبی اوج جریان در سناریو 5 ادغام BMPs میشود و پس از آن در بین بقیهی سناریوها به ترتیب، سناریوی ترانشه ی نفوذ و ماند بیولوژیکی بیشترین کارایی را در کاهش مولفه های جریان به خود اختصاص داده است.

کلیدواژه ها

مدیریت سیلاب شهری، مدل SWMM، بارش طرح، LID-BMP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.