بررسی نگرش سیستمی و اقتضایی در مدیریت اطلاعات و منابع انسانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM05_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر جوکار

دکترای مدیریت دولتی عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

فاطمه نازی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی

چکیده

هر سازمان برای آن که بتواند موثرتر و کارآتر فعالیت کند، لازم است بر آن نوعی نگرش متفاوت از نگرش عادی حکمفرما باشد که ادراکی کلی و همه جانبه و سیستماتیک از سازمان را فراهم آورد. این نوع دیدگاه را نگرش سیستمی نامیده اند. اکنون نظام های اطلاعات مدیریت بیش از هر زمان دیگری در راس توجه مدیران قرار دارد و مدیریت بدون اطلاعات و تکنولوژی های اطلاعاتی بی معنا خواهد بود. در مدیریت عصر جدید که بر محور مدیریت اطلاعات و دانش استوار است، آگاهی از ظهور فناوری های نوین ارتباطی و کاربرد آنها برای پیشبرد اهداف سازمان از ضرورت های اساسی به شمار می رود. مدیریت اطلاعات باعث شکل گیری سازمان های مجازی شده است و این امر تغییر و تحولات بسیاری را در مدل سازمانی شرکت ها و مهارت های مدیران پدید آورده است . در این مقاله قصد بر این است که با رویکرد مدیریت اقتضایی و سیستمی که اساس آن را هماهنگی با تحولات پر شتاب زمان و ارائه دیدگاه های مدیریتی مبتنی بر روز تشکیل می دهد، نقش تکنولوژی های ارتباطات و اطلاعات را در تغییر فرایندهای مدیریتی شامل برنامه ریزی، سازماندهی، بکارگیری منابع انسانی، هدایت و رهبری، کنترل و نظارت، بودجه بندی و... مورد بررسی قرار دهد. نتایج تحقیق روشن می کند که ورود به عصر اطلاعات و جامعه شبکه ای که به شکل گیری سازمان های مجازی نیز منجر شده است، ضرورت ارزیابی مجدد ساختارها و فرایندهای مدیریتی را مطرح می سازد. البته این باور هم وجود دارد که مدیران خوب و موفق امروزی می توانند مدیران خوب و موفق عصر جامعه شبکه ای هم باشند.

کلیدواژه ها

نگرش سیستمی، سازمان های مجازی، سیستم منابع انسانی، مدیریت اقتضایی، ساماندهی اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.