ارتباط بین تعارض کار-خانواده با فرسودگی شغلی و تیپ های شخصیتی کارکنان اداره ورزش وجوانان یزد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم رفتاری و اسلامی
- کد COI اختصاصی: IBSCO01_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 398
نویسندگان
استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر ارتباط بین تعارض کار-خانواده با فرسودگی شغلی و تیپ های شخصیتی کارکنان اداره ورزش و جوانان یزد بود.روش شناسی تحقیق: روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی بوده که به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کارکنان رسمی اداراه تربیتبدنی استان یزد تشکیل دادند که بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات اداره کل تربیتبدنی استان یزد 70 نفر می باشند. حجم نمونه با توجه به تعداد کارمندان دارای مدرک تحصیلی زیردیپلم و بالاتر که 64 نفر بودند انتخاب گردید. با توجه به دسترسی کامل به چهارچوب نمونه گیری نمونه آماری تحقیق برابر جامعه و به تعداد 70 نفر بر اساس تمام سرشماری انتخاب شدند. تعداد 70 پرسشنامه توزیع شد. محقق شخصا چندین مرحله جهت پخش و جمع آوری داده ها مراجعه نمود. از 70 نمونه 64 مورد به صورت صحیح و بدون نقص عودت داده شد. بنابراین نیاز به توزیع مجدد پرسشنامه ضرورتی پیدا نکرد. نرخ بازگشت پرسشنامه ها %94 بوده است. ابزار جمعآوری اطلاعات شامل پرسشنامه تعارض کار- خانواده با 126 گویه، پرسشنامه فرسودگی شغلی با 25 سوال و پرسشنامه شخصیت: سنخ نمای مایرز بریگز بود. در سطح آمار استنباطی از آزمون کولموگروف اسمیرنف جهت تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها و از آزمون لوین جهت اطمینان از تجانس واریانسها استفاده گردید. جهت ارزیابی میزان ارتباط متغیرهای تحت بررسی از ضریب همبستگی پیرسون در سطح خطای 0/05 استفاده گردید.یافته ها: مقیاس تعارض کار- خانواده با مولفه خستگی روانی (از نظر فراوانی و هم از نظر شدت) رابطه ی مثبت معنیدار(p < 0/05)، ولی با مولفه های عملکرد شخصی (از نظر فراوانی و هم از نظر شدت) و مسخ شخصیت (از نظر فراوانی و هم از نظر شدت) رابطهی مثبت غیرمعنیدار داشت .(p > 0/05) همچنین بین تعارض کار-خانواده با تیپ های شخصیتی شهودی، برونگرا، محافظه کار و فکری رابطه مثبت غیرمعنیدار و با تیپ های شخصیتی حسی، درونگرا، منظبط و احساسی رابطه منفی غیرمعنیدار مشاهده گردید .(p > 0/05)نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصله میتوان بیان داشت که برخورداری کمتر تعارض کار- خانواده باعث کاهش مولفه های خستگی روانی، عاطفی، مسخ شخصیت خواهد شد.کلیدواژه ها
تعارض کار-خانواده، فرسودگی شغلی، تیپهای شخصیتی، کارکنانمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.