شبیه سازی روسازی بتنی درزدار در حالت از دست دادن تنش تکیه گاهی مجاز داول در دال بتنی به روش المان محدود

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC07_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دانیال نصر

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

رسول محمد خان زاده

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان

احسان باوفا

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه غیرانتفاعی دانش پژوهان

چکیده

هدف از انجام این تحقیق بررسی رفتار روسازی بتنی و داول بارها در حالت وجود گپ در بتن اطراف داول ها تحت شرایط بارگذاری، قطر و فواصل مختلف داول بارها و تعیین مقادیر تنش ها و تغییر شکل های زیر دال بتنی در محل درز روسازی بتنی می باشد. برای انجام این تحقیق از نرم افزار آباکوس بر پایه روش اجزا محدود استفاده گردید. شبیه سازی این روسازی به صورت سه بعدی و الاستیک خطی در نظر گرفته شد. برای بررسی مقادیر تنش ها و تغییر شکل های به وجود آمده توسط بارگذاری استاتیکی روی دال بتنی، از داول بار با قطرهای 0/032، 0/035 و 0/038 با فواصل 0/3، 0/4 و 0/5 متر تحت گپ های 0، 1، 2 و 3 میلیمتری در بتن اطراف داول بار ها در شبیه سازی استفاده شد و بارگذاری به صورت چرخ زوج و منفرد در محل درز انجام گرفت. در مجموع 24 مدل، شبیه سازی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تنش ها و تغییر شکل ها در زیر دال بتنی بارگذاری شده، بطور چشمگیری تحت تاثیر قطر و فواصل بین داول ها، مقدار گپ موجود در بتن ونوع بارگذاری می باشند و بیشترین مقدار تنش و تغییر شکل در حالت بارگذاری چرخ منفرد روی یک دال در محل درز و در حدفاصل وسط دو داول بار دارای گپ می باشد. همچنین، هر چه مقدار گپ بیشتر باشد تنش ها و تغییر شکل های به وجود آمده در زیر دال بتنی تحت بار بیشتر و کارایی انتقال بار کمتر است.

کلیدواژه ها

روسازی بتنی، داول بار، درز، المان محدود، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.