بررسی امکان استفاده از مخلوط های خاک و سیمان برای ساخت بند های خشکه چین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری با محوریت «پایش و ارزیابی منابع و مدیریت آنها در حوزه­‌های آبخیز»
  • کد COI اختصاصی: SCWM03_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرام صامت زاده

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

نظام اصغری پور دشت بزرگ

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

عزیز ارشم

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

فریدون سلیمانی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

با توسعه پروژههای حفاظت خاک و آبخیزداری برای انجام بندهای خشکه چین در مناطق کوهستانی و صعب العبور همواره تهیه و حمل سنگ علاوه بر هزینه های زیاد، موجب تخریب عرصه های منابع طبیعی و تشدید فرسایش خاک در دیگر مناطق حوضه می شود. خاک و سیمان چندین دهه است که به عنوان مصالح مناسب و ارزان در پروژه های عمرانی استفاده شده است لذا این پژوهش به منظور بررسی امکان استفاده از مخلوط های خاک و سیمان به عنوان جایگزین سنگ برای ساخت بندهای خشکه چین انجام شد. خاک و آب مورد استفاده از بالادست سد کرخه تهیه شد. آزمایش های مشخصات فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی خاک و آب انجام شد. نمونه های مختلف خاک- سیمان با 7، 9، 11 و 13 درصد سیمان نسبت به وزن خشک خاک و به روش آشتو اصلاحی ساخته شد. آزمایش های مختلف مقاومت فشاری و تر و خشک شدن طبق استانداردهای ASTM انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش سیمان موجب افزایش مقاومت و بهبود دوام مخلوط می شود و حداقل مقاومت های لازم از نظر ضوابط و استانداردهای مختلف برای کاربرد در پروژه های عمرانی بدست آمد. لذا امکان استفاده از خاک و سیمان با استفاده از خاک حاصل از خاکبرداری محل اجرای سازه به عنوان جایگزین سنگ برای ساخت بندهای خشکه چین وجود دارد.

کلیدواژه ها

خشکه چین، خاک و سیمان، مقاومت فشاری، تر و خشک شدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.