شناسایی مولفه های تاثیرگذار عدالت اجتماعی در مدیریت اسلامی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روش های نوین حسابداری، بانکداری و بازاریابی و پیشرفت های اخیر در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEACONF01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله آهنگران

دانشجوی دکتری فقه و اصول حوزه علمیه قم

چکیده

عدالت و اجرای عدالت یکی از خواست های فطری بشراست که همواره در طول تاریخ انتظار آن را کشیده و برای تحقق آن تلاش می کردند. بنابراین، هرکدام از فلاسفه یا متفکران عالم طبق جهان بینی خود، آن را تعریف کرده و براساس آن الگوهای جهان شمول ارائه می کردند. حال باتوجه به اینکه اسلام یک دین کامل و همه جانبه است، پس کامل ترین تعریف را برای عدالت و همچنین کامل ترین راهکار را برای اجرای آن داراست. حال باتوجه به اینکه یکی از مظاهر عدالت و اجرای آن در وظایف مدیر یک سازمان است. مدیریت که امری متنوع و متکامل و قابل تطبیق بر اقتضائات و شرایط گوناگون می باشد، دارای اصول و قواعدی است چه در بخش مدیریت منابع انسانی که متکفل امر گزینش، ارزیابی، حقوق و دستمزد، پاداش و تنبیه و انضباط، می باشد و چه در بخش وظایف مبانی مدیریت که عبارت از سازمان دهی، نظارت، برنامه ریزی و هماهنگی و رهبری می باشد هدف از انجام این پژوهش شناسایی مولفه های تاثیرگذار عدالت اجتماعی در مدیریت اسلامی با توجه به مدیریت پیامدهای مربوط به سیل در سال 1398 در ایران می باشد. نتایج این پژوهش نشان داد که کسانی می توانند پایبند به عدالت در اداره امور باشند، تبعیض روا ندارند و هر کس و هر چیز را در جای خویش و بنا بر استحقاق بنشانند که اولا عدالت را در خویش تحقق بخشیده باشند و خود را ملزم به عدالت کرده و عدالت برای آنان لقلقه زبان نباشد. زیرا اگر چنین نباشد عدالت خواهی معنا نمی یابد.

کلیدواژه ها

عدالت اجتماعی، مدیریت اسلامی، پیشرفت، دولت اسلامی، عدالت خواهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.