بررسی نقش سواد و تحصیلات مردان در شگل گیری خشونت در خانواده علیه زنان مورد پژوهی : شهرجدید پرند

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی روانشناسی، علوم تربیتی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SEPP06_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه بنانی

پژوهشگردر امور حقوقی زنان و مدیر موسسه حقوقی عدل بنان

چکیده

امروزه بیش از هر زمان دیگر ، قوانین رسمی مسبب تبعیض جنسیتی ،حذف شده است. دیگر امروز مردان با تحصیلات و یا فعالیت های اجتماعی زنان عنادی چندانی ندارند و بسیاری از آنان حتی به این امر معترفند که زندگی رضایت بخش، آن زندگی است که در پرتو آن زن و مرد در مسئولیت های خانه داری، مراقبت از بچه ها و نان آوری مشارکت داشته باشند ولی بررسی وضعیت زنان در جوامع مختلف نشان می دهد که علی رغم این دستاوردها، هنوز نشانه های محکمی وجود دارد که حاکی از فروتری منزلت اجتماعی زنان نسبت به مردان است. یکی از مسائلی که این تناقض را می تواند توضیح دهد، تناقض جنسیت است. این امر ریشه در عمق رویه های فرهنگی و اجتماعی دارد. یعنی خصوصی تلقی کردن خشونت خانگی، تحلیل عمیق آن را دشوار می کند . از لحاظ کیفی، زندگی زنان به وسیله اشکال مختلف خشونت تهدید می شود و بستر اجتماعی وارزش هایی که در جامعه زنان را بی اعتبار می سازد، به طور کامل مشوق خشونت علیه آنهاست. تحقیق حاضر درصدد پاسخ به سئوالاتی است که در رابطه با خشونت خانگی علیه زنان در شهر مهاجرپذیر پرند شکل گرفته است. جمعیت مورد مطالعه ی این تحقیق شامل تمامی زنانی است که در فاصله ی زمانی فروردین 1396 تا پایان اسفند 1396 به دلیل خشونت به کلانتری های شهر پرند مراجعه نموده و تشکیل پرونده داده اند. متغیرهای مورد بررسی در این مطالعه که از اطلاعات ثبت شده در پرونده ها به دست آمده شامل سن، شغل، میزان سواد، محل سکونت، نوع خشونت، نتیجه ی خشونت، عاملین خشونت، و علت خشونت می باشد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که زنان بین سنین 17 تا 22 بیشترین خشونت را تجربه می کنند ( 56 درصد) و 60 درصد زنانی که مورد خشونت مردان خود قرار می گیرند، دارای تحصیلات ابتدایی و 25 درصد آنان بی سواد می باشند. نتایج حاکی از آن است که بیشترین میزان خشونت از نوع جسمی و فیزیکی است ( 50 درصد)، و سپس خشونت روانی و مالی به ترتیب 25/7 و 23/2 درصد را نشان می دهد. درصد بالای علت خشونت به اعتیاد مربوط می شود و در رتبه ی بعدی، علت خشونت به مسائل مالی – ارثی بر می گردد.

کلیدواژه ها

خشونت، زنان، پرند ، تحصیلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.