تحلیل ظرفیت ها و ویژگی های مکانی کارخانه آرگو باهدف احیای میراث صنعتی مدرن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: USCONF02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صفارپور

کارشناسارشد معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران

علی اکبری

استادیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران

چکیده

در نگاه اجمالی به تاریخ و فرهنگ کشورها، نحوه دست و پنجه زدن آنها با تکنولوژی و صنعت و اتفاقات جدید حائز اهمیت شمرده می شود. لذا در این مقوله اهمیت محافظت از میراث مدرن صنعتی به عنوان اولین بناها برای صنعتی و پیشرفته شدن کشورها رونق پیداکرده است. در ایران مصادف با دوران پهلوی اول بناهای صنعتی به اوج خود رسیدند و فضاهای صنعتی مانند کارخانه، کارگاه، پالایشگاه ، ایستگاه راه آهن، تلگرام خانه و...متعددی در سرا سر کشور میراث نهادیده شده اند...اینگونه بناها می توانند مانند پلی ارتباط زمانی بین نسل های مختلف را برقرار کنند و همچون رابطی همسان سازی زمانی و تاریخی را برای بشرر مدرن ایجاد نمایند. انتخاب موقعیت مکانی صحیح و و هوشمندانه برای باز زنده سازی بناهای صنعتی از اهمیت دوچندانی برخوردار است. زیرابه دلیل آلودگی های حاصل از این بناها به مرورزمان بناهای صنعتی به حاشیه شهرها و فضاهای پراکنده برده شدند. لذا برای داشتن نتایج بهتر از هدف باز زنده سازی بناهای صنعتی، بهتر است که موقعیت مکانی آنها در مناطقی انتخاب شود که امکان باز زنده سازی و یا معاصر سازی آنها در غالب کاربری های جدید حرکتی منطقی تلقی شود. در این پژوهش با برر سی تعدادی از بناهای صنعتی در شهر تهران کارخانه ی آرگو به دلیل داشتن پتانسیل مکانی برتر برای باز زنده سازی انتخاب شد. مبانی فل سفه تحقیقی استفاده شده در این پروژه عبارت است از مبانی پسا ساختارگرایی و روش تحقیق به صورت روش کیفی است. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی -پیمایشی برای نتیجه گیری مناسب استفاده شده است و روش جمع آوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

بناهای صنعتی، موقعیت مکانی، کارخانه آرگو تهران، پهلوی اول، مبانی تحلیل سایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.