بررسی ارتباط میان شاخص های آنتروپومتریکی با شیوع سندروم متابولیک در دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF05_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار ترتیبیان

استادیار فیزیولوژی ورزشی- دانشگاه علامه طباطبائی

مهدی کوشکستانی

دانشجوی ارشد فیزیولوژی کاربردی دانشگاه علامه طباطبائی

محسن پروانی

دانشجوی ارشد فیزیولوژی کاربردی دانشگاه علامه طباطبائی

سهراب رضایی

دانشجوی ارشد فیزیولوژی کاربردی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

سندروم متابولیک، به عنوان یک بیماری چند عاملی شناخته می شود که ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت را افزایش می دهد. لذا شناسایی و کنترل عوامل خطرزای این بیماری می تواند راهی موثر به منظور پیشگیری از این بیماری محسوب شود. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط میان شاخص های آنتروپومتریکی و شیوع سندروم متابولیک در دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود که جامعه ی آماری آن را 68 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده ی تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبائی تشکیل دادند. تمامی آزمودنی ها به صورت تصادفی انتخاب شده و در این پژوهش شرکت کردند. ابتدا داده ها از طریق پرسشنامه ی دموگرافیک جمع آوری و ثبت گردید. سپس شاخص های آنتروپومتریکی از قبیل ترکیب بدنی، نسبت دور کمر به لگن و فشارخون اندازه گیری و ثبت شدند. در آخر به منظور پیش بینی شیوع سندروم متابولیک،آزمودنی ها پرسشنامه ی JAMRISK) EVALUATION OF THE JAPANESE METABOLIC SYNDROME RISK SCORE) تکمیل نمودند. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS ورژن 21 استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری داده ها حاکی از وجود همبستگی مثبت و معنی دار میان BMI ، WHR وفشارخون P< 0.05 با شیوع سندروم متابولیک در دانشجویان بود. با توجه به اهمیت شاخص های آنتروپومتریک در میزان شیوع سندروم متابولیک و نقش اثبات شده فعالیت بدنی در تعدیل این شاخص ها، میتوان گفت فعالیت بدنی یک راهکار حیاتی و مقرون به صرفه در پیشگیری و درمان بیماری های متابولیکی می باشد.

کلیدواژه ها

فعالیت بدنی، پیشگیری، دیابت، قلبی عروقی، METABOLIC SYNDROME

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.