بررسی اثر عصاره ی هیدروالکلی گل همیشه بهار بر میزان سطح سرمی کلسترول و تری گلیسرید در موش های صحرایی نر دیابتی شده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: BIOLOGY01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی همدان

رضا کرمی

کارشناس ارشد بیوشیمی بالینی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

چکیده

دیابت شیرین یک اختلال شایع و متابولیک به علت اختلال ترشح انسولین و هیپرگلیسمی است. هدف از این مطالعه بررسی عصاره ی هیدروالکلی گل همیشه بهار بر میزان کلسترول و تری گلیسرید خون در موش-های نر دیابتی شده نژاد ویستار می باشد. دراین مطالعه ی تجربی- آزمایشگاهی 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 200-180 گرم به طور تصادفی به 4 گروه تحت کنترل با سالین، سالم تحت کنترل با عصاره همیشه بهار، دیابتی شده تحت درمان با سالین و دیابتی شده تحت درمان با عصاره همیشه بهار با دوز 300میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. موش های گروه های دیابتی به طور تجربی با تزریق درون صفاقی داروی STZ 60 میلی گرم بر کیلوگرم (استرپتوزوتوسین) دیابتی شدند. بعد از دیابتی شدن به مدت 8 هفته تحت درمان با عصاره ی نرمال سالین قرار گرفتند. درپایان تجربیات، نمونه های خون به روش خون گیری از قلب تهیه شدند و با انجام آزمایش های بیوشیمیایی عملکرد کلسترول و تری گلیسرید خون، مورد اندازه گیری قرار گرفت. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آماری ANOVA مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان دادند که در گروه های تیمار خوراکی با دوز 300میلی گرم برکیلوگرم عصاره گل همیشه بهار کاهش معنی داری را در سطح سرمی کلسترول و تری گلیسرید خون نسبت به گروه شاهد دیابتی نشان می دهد (P< 0/05). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داده اند که تجویز عصاره ی هیدروالکلی گل همیشه بهار می تواند سطح سرمی کلسترول و تری گلیسرید خون را توسط ترکیبات آنتوسیانینی مانند کاروتن، لیکوپن، ساپونین و اثرات آنتی اکسیدانی و فلاونوئید این عصاره، در موش های دیابتی را به طور معنی داری کاهش دهد(P< 0/05).

کلیدواژه ها

گل همیشه بهار، کلسترول ، تری گلیسرید، دیابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.