نمادشناسی پوستینه پوشی در شاهنامه فردوسی و ایلیاد هومر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخسیتن همایش ملی تحقیقات ادبی با رویکرد مطالعات تطبیقی
  • کد COI اختصاصی: PLRC01_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ محمدی افشار

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

سعیده عسکری جواران

کارشناس ارشد ادبیات تطبیقی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

یکی از مضامین مشترک در جهان، نمادهای حیوانی هستند که در اساطیر، هنر، معماری و ادبیات نقش ویژه ای را دارا میباشند. وجود حیوانات در هریک از موارد نام برده، به ویژه در ادبیات در طی دورانهای متعدد بازتابی از اندیشه ونگاه مردمان آن روزگار است. آنچه در اساطیر به تصویر کشیده شده است بی شک معنای کنایی و نمادین موجودات است که انسان امروز را به سوی کشف فرایند روانشناختی پیچیده و پیوند انسان اولیه با انسان مدرن سوق میدهد. هر حیوان نماد و نشانه فعل یا یکی از مظاهر طبیعت است که در اساطیر ملل با داستانهای متفاوت و خویش کاریهای مشابه و گاه متضاد نمایان میشود. بعضا نیز شاهد هستیم در اساطیر، گاه قهرمانان و ایزدان از حیوانات مورد ستایش و علاقه خود پوستینی در بر میکنند و بر این باورند که قدرت جادویی آن حیوان به آنها منتقل میشود. بر این اساس در این پژوهش سعی شده است تا نقش نمادین حیوانات در شاهنامه فردوسی و ایلیاد هومر مورد بررسی و تطبیق قرار گیرد.

کلیدواژه ها

نمادشناسی، پوستینه پوشی، اساطیر، حماسه، شاهنامه، ایلیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.