ارزیابی مسائل زیست محیطی با پیاده سازی مدلسازی اطلاعات ساختمان در زنجیره تامین ساخت و ساز بتنی با استفاده از مدل SCOR سبز(مطالعه موردی در شهر تهران)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران، کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ACAECONF02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد حسین فاطمی ابهری

گروه تخصصی مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی روانشادنیا

عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

رویا سلطانی

استادیار دانشگاه خاتم، تهران، ایران

چکیده

استفاده از فناوری اطلاعات (IT) برای بهبود روند مدیریت زنجیره تامین ساخت و ساز (CSCM) در سالهای اخیر توجه عده کثیری از پژوهشگران را به خود اختصاص داده است. همچنین نگاه به مسایل زیستمحیطی و اجتماعی در دهه گذشته به فاکتوری کلیدی و مزیتی رقابتی برای برخی سازمانها و شرکتها تبدیلگشته است. مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) به عنوان تکنولوژی مشترک در صنعت ساخت و ساز را می توان بعنوان یک مدل جهانی در نظر گرفت که حاوی اطلاعاتی دقیق در مورد تمام چرخه عمر یک ساختماناست. هدف از این تحقیق، ارائه راهکاری جهت افزایش بهره وری و بهبود پایداری پروژه های صنعت عمران کشوراز طریق ارزیابی تاثیر مدلسازی اطلاعات ساختمان بر مسائل مسائل زیست محیطی موجود در این حوزه می باشد. در این تحقیق زنجیره تامین صنعت ساخت و ساز بتنی شهر تهران با استفاده از مدل SCOR سبزسنجیده شده است. در این مورد با نظر کارشناسان و خبرگان این صنعت و همچنین بررسی شاخص های پیادهسازی مدلسازی اطلاعات ساختمان، وضعیت این سیستم در زنجیره تامین بتن مشاهده و تاثیر افزایش اینشاخص ها بر بهبود شرایط زیست محیطی را ارزیابی نمودیم. این تحقیق با ابزار پرسشنامه از میان فعالان وخبرگان پیمانکار پایه 1 ابنیه شهر تهران به صورت سیستماتیک انجام گرفته و نتیجه پژوهش ضمن آشکار کردنسطح BMI این صنعت، از تاثیر کاملا مثبت و معنا دار آن بر مسائل زیست محیطی زنجیره تامین ساخت و ساز بتنی حکایت دارد و همچنین نتایج آن با سایر پژوهش های انجام گرفته در خصوص اثر بخشی BIM بر زنجیره تامین ساخت و ساز همسو بوده است.

کلیدواژه ها

مدلسازی اطلاعات ساختمان، مدیریت زنجیره تامین، مدل SCOR، ساخت و ساز بتنی محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.