ارزیابی بارش های ماهواره مبنا و باز تحلیل در مقیاس ماهانه در حوضه آبریز دز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC11_286
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی خوش چهره

دانشجو کارشناسی ارشد سازه هیدرولیکی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدی قمشی

استاد گروه سازه های هیدرولیکی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

علی شهبازی

سازمان آب و برق خوزستان

چکیده

بارش یکی از اصلی ترین ورودی های مدل های هیدرولوژیکی است ودر صورتی که از دقت مکانی و زمانی مناسبی برخوردار باشد می تواند باعث افزایش دقت خروجی مدل ها هیدرولوزیکی و قابل اتکا بودن تصمیمات مدیریت منابع آب شود. در این پژوهش به منظور ارزیابی عملکرد بارش های شبکه بندی ERA-Interim و PERSIANN-CCS و CMORPH (در حوضه آبریز دز واقع در جنوب غربی ایران، از داده های بارش 15 ایستگاه سینوپتیک در سطح این حوضه در مقیاس ماهانه استفاده شده است. بدین منظور از آماره هایی مانند ضریب همبستگی CC، مجذورمیانگین مربع خطا RMSE، اریبی BIAS برای تعیین دقت و عملکرد بارش های شبکه ای در برآورد بارش مشاهداتی استفاده شده است. براساس ضریب همبستگی استفاده شده است. دراین ارزیابی ERA Interim با همبستگی 0/88 بهترین عملکرد در برآورد بارش نسبت به سایر محصولات نشان داده است در مقیاس فصلی نیز ERA Interim در تمام فصول ضریب همبستگی بالاتری نسبت به سایر محصولات داشته است و بارش ماهواره مبنای PERSIANN-CCS و CMORPH به ترتیب در فصل زمستان و بهار، بهترین عملکرد را نسبت به سایر فصول ثبت کرده اند.همچنین توزیع مکانی همبستگی محصولات مختلف نشان می دهد که ضریب همبستگی محصولات مختلف با توپوگرافی تغییر میکند به گونه ای که در ایستگاه های واقع شده در غرب حوضه آبریز همبستگی بالایی بین داده های مشاهداتی و برآوردی مشاهده می شود ولی همواره مقدار اریبی در تمام ایستگاه ها بالایی بین داده های مشاهداتی و برآوردی مشاهده می شود ولی همواره مقدار اریبی درتمام ایستگاه ها منفی بوده، که نشان دهند کم برآورد کردن بارش نسبت به بارش مشاهداتی می باشد.

کلیدواژه ها

بارش شبکه ای، PERIANN-CCS، ERA-Interim، CMORPH، داده های باز تحلیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.