مقایسه روش های هیدرولوژی روندیابی سیلاب در رودخانه قره اغاج

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC11_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسعید احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی، گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

چکیده

بسیاری از شهرها و خطوط ارتباطی در مجاورت رودخانه های سرکش با حوضه های آبریز وسیع قرار دارند وهر ازچندگاهی مورد تهاجم سیل قرار می گیرند. و خسارات و ضایعات سنگین و چشم گیری را متحمل می شوند سیل از جمله جریان های غیر دائمی است و با اصول جریان غیر دائمی تجزیه وتحلیل و روندیابی می گردد و روندیابی سیل یک روش ریاضی برای پیش بینی تغییرات حجم، سرعت و شکل یک موج سیل دررودخانه به صورت تابعی از زمان می باشد که اهمیت زیادی در مهندسی رودخانه، کنترل وکاهش خطرات سیل، حفاظت رودخانه، مدل سازی جریان درمخازن و سرریزها دارد. حل مساله روندیابی سیلاب بسته به شرایط و اطلاعات موجود از رودخانه می تواند به روش های هیدرولیکی و هیدرولوژیکی انجام پذیرد.در این پژوهش با انتخاب بازه ای از رودخانه قره آغاج به بررسی چندین روش هیدرلوژیکی سیلاب شامل مدل های ماسکینگام، با استفاده از برنامه EXCEL پرداخته شده است. سپس بااستفاده از معیارهای آماری، مقایسه ای، بین نتایج روش های مختلف صورت گرفته است.نتایج حاکی از برتری مشهود مدل ماسکینگام به روش تحلیل رگرسیون دارد. این مدل دقیق ترین روندیابی را انجام داده و دارای کمترین خطا در مقایسه با سایر روش های روندیابی سیلاب است.

کلیدواژه ها

روندیابی هیدرولوژیکی، مدل ماسکینگام، نرم افزار EXCEL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.