مدل سازی عددی آبشستگی اطراف آبشکن در قوس 90 درجه در نرم افزار Flow-3D

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC11_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین رستگار

کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحدصفادشت

محمد عامل صدوقی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان دانشکده فنی ومهندسی گروه عمران

چکیده

استفاده از آبشکن ها یکی از روش هایی است که به طور معمول برای حفاظت از سواحل به منظور ساماندهی در دهه های اخیر در رودخانه ها مورد توجه قرار گرفته است. در واقع آبشکن ها با اصلاح شرایط هیدرولیکی جریان، قدرت فرسایشی آب و توان حمل رسوبی رادر فاصله دو ابشکن کاهش داده و زمینه رسوب گذاری وتثبیت کناره های رودخانه را فراهم می آورند. با ساخت آبشکن شرایط جید در رودخانه ایجاد می شود که منجر به آبشستگی اطراف دماغه آبشکن ها می گردد. با اطلاع از میزان ابشستگی و الگوی جریان اطراف آبشکن ها می توان طراحی آبشکن را بادقت بیشتری انجام داد. این تحقیق با هدف شبیه سازی و بررسی الگوی جریان اطراف آبشکن در قوس 90 درجه و کارایی و بهترین مدل آشفتگی با استفاده از مدل فلوتری دی انجام شد. برای این منظور از اطلاعات یک مدل ازمایشگاهی در قوس 90 درجه استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل آشفتگی LES با اختلاف زیاد نسبت به k-Ɛ و RNG دارای دقت بیشتری است. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که مدل نسبت به نوع مدل آشفتگی حساسیت زیادی دارد. مدل LES توانسته است رسوب گذاری در قوس داخلی را شبیه سازی کند. لیکن مقدار این رسوب گذری با خطا همراه است و معمولا بسیار کمتر از میزان واقعی به دست می اید. مدل عددی Flow-3D از دقت قابل قبولی در مدل سازی چاله آبشستگی برخوردار است. ولی نتایج حداکثر ارتفاع تپه آبشستگی نشان داد که در مدل سازی تپه ابشستگی خطای زیادی دارد.

کلیدواژه ها

آبشستگی ، آبشکن نفوذپذیر، Flow-3D، LES

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.