ارائه الگوی برندسازی از دید مخاطب در رسانه برخط ورزشی (مورد مطالعه: ورزش سه)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه مطالعات مدیریت ورزشی، دوره: 10، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSJ-10-50_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شاملو

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

علی اکبر فرهنگی

استاد مدیریت رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

طهمورث شیری

دانشیار گروه ارتباطات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران

افسانه مظفری

دانشیار گروه ارتباطات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

هدف این پژوهش، استخراج الگوی برندسازی رسانه ورزشی بود. این پژوهش به صورت کمی و با استفاده از روش داده کاوی انجام شده است و به لحاظ هدف، کاربردی بود. پرسش نامه پژوهش براساس مطالعات پیشین استخراج شد و شامل ابعاد محتوا، مخاطب، بستر رسانه و محیط بود. پرسش نامه پژوهشگرساخته، پس از محاسبه روایی و پایایی دراختیار مخاطبانی که بیش از 10 بار درطول یک ماه به سایت ورزش سه مراجعه کردند، قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل 800 هزار نفر مخاطب روزانه بود و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نظام مند با فاصله 100 نفر، پرسش نامه دراختیار حجم نمونه (هشت هزار نفر) قرار گرفت. حدود 50 درصد از آن ها؛ یعنی 4056 نفر به پرسش نامه پاسخ دادند. پاسخ مخاطبان با استفاده از الگوریتم کی مینز پردازش شد و الگوی برندسازی استخراج شد. نتایج حاکی از آن است که برای افزایش عمر مخاطبان لازم است مولفه های حرفه ای رسانه شامل مرجعیت، جانبداری نکردن، صحت خبر و سرعت انتشار خبر، به عنوان کیفیت درک شده برند موردتوجه قرار گیرند. همچنین، رفتار وفادارانه مخاطبان ناشی از مولفه های جمعیت شناختی است. خوشه بندی مخاطبان وفادار با مرکزیت سن نشان می دهد که بزرگ ترین خوشه با حجم 44 درصد، مردان با تحصیلات کارشناسی در طیف سنی 26 تا 35 ساله هستند. نتایج زنده و جداول لیگ، در ورزش سه هویت برند هستند. پیشنهاد می شود این رسانه توجه بیشتری به ایجاد هویت برند در حوزه زنان و مخاطبان زیر 15 سال کند.

کلیدواژه ها

الگوریتم کی مینز, برندسازی, رسانه برخط ورزشی, مخاطب سنجی, ورزش سه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.