مطالعه اثر طوفان های حاره ای بر یون سپهر با استفاده از داده های یون سپهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی گرد و غبار در جنوب غرب آسیا
  • کد COI اختصاصی: DUSTSTORM01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره حسن زاده

کارشناس ارشد، دانشکده فیزیک، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدحسین معماریان

استادیار، دانشکده فیزیک، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

در مطالعات بسیاری تاثیرپذیری یون سپهر از پدیده های زمین شناختی چون زمین لرزه و پدیده های هواشناختی چون چرخندهای حاره ای و بارش نشان داده شده است که در طی آن برخی پارامترهای یون سپهری روندی با افت و خیز بیشتر را دنبال می کنند. در پژوهش حاضر به منظور بررسی ارتباط بین تغییرات یون سپهری و وقوع طوفان حاره ای، از داده های هواشناختی و داده های یون سپهری (STEC) و (VTEC)، که از پردازش داده های خام GPS حاصل شده است، استفاده شد. به عنوان مطالعه موردی طوفان حاره ای گونو که در تاریخ 7 ژوئن سال 2007 در منطقه اقیانوس هند رخ داد مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی روند افت و خیز هر دو مولفه STEC وVTEC ، نتایج تقریبا یکسانی بدست آمد، از این رو در مطالعات مشابه می توان تنها یکی از این دو مولفه را بررسی کرد. همچنین در بررسی نمودار افت و خیز این دو مولفه، مشاهده شد که در روز وقوع طوفان مولفه های یون سپهری به کمترین مقدار خود می رسند.

کلیدواژه ها

چرخند حاره ای، یون سپهر، TEC، VTEC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.