دیداری سازی نقشه دانش در حوزه شبکه اجتماعی اینستاگرام: هم رخدادی واژگان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارزیابی علم، ارزیابی پژوهش های علمی (مسائل، ابزار و روش ها)
  • کد COI اختصاصی: ASSESSMENTS01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نوکاریزی

دانشیارگروه علم و اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

زمینه و هدف: اینستاگرام، با700میلیون کاربر توانسته است کاربران بسیاری را از سراسر جهان درگیر خود نماید. افراد به صورت روزانه از این برنامه کاربردی برای اهداف مختلف مرتبط با اشتراک اطلاعات و تعامل با آن استفاده میکنند. پژوهشگران از حوزه های متنوع علمی نیز علاقه مند به پژوهش در این شبکه اجتماعی شدهاند و به پژوهش پیرامون این بستر اشاعه اطلاعات روی آوردهاند. در پژوهش حاضر هدف آن است تا با ترسیم نقشه علمی و شبکه واژگان حوزه های علمی و رویکردهای به کاررفته در آن حوزه ها که اقدام به انجام پژوهش کرده اند، شناسایی و روند پژوهش از جنبه های مختلف در این بستر درک شود روش شناسی: روش پژوهش، علم سنجی و ترسیم نقشه دانش است. از افزارنرم وی.ا.اس.ویوئر برای ترسیم و دیداری سازی اطلاعات استفاده شد. این پژوهش بر روی 624 پژوهش انجام شده طی سالهای 2010 تا 2018 صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که حوزه های علمی علوم رایانه، مهندسی، ارتباطات، روانشناسی بیشترین تولیدات علمی در این زمینه را داشته اند و علم اطلاعات نیز در رتبه هشتم، در تولید این منابع سهیم بود. زبان غالب تولیدات، زبان انگلیسی و کشور امریکا بیشترین تولیدات این زمینه را داشت. دانشگاه جورجیا، موسسه برتر در تولید علم، و سال 2016 بیشترین منابع در این رابطه تولید شده است. همچنین از نظر نوع مدرک، مقاله های منتشر شده در مجلات، بیشترین رتبه را به خود اختصاص دادند. خوشه های علمی نیز در این رابطه ترسیم شد که نشان داد اینستاگرام با واژه های شبکه های اجتماعی، فیسبوک، توییتر ،بازاریابی، در ارتباط بود.

کلیدواژه ها

اینستاگرام، شبکه واژگان، علمسنجی، نقشه علمی، همرخدادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.