بررسی مشوق های هدفمند توسعه منطقه ای با رویکرد DID، مطالعه موردی: معافیت های مالیاتی موضوع ماده 132 قانون مالیات های مستقیم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های رشد و توسعه اقتصادی، دوره: 7، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_EGDR-7-28_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یگانه موسوی جهرمی

استاد گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور

محمد رضا رضوی

استادیار واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی، تهران، ایران

فرهاد خداداد کاشی

استاد گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور

سید حسین ایزدی

دانشجوی دکتری اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

نظام مالیاتی ایران شامل تعداد زیادی از اشکال مشوق های مالیاتی، از جمله مشوق مالیاتی هدفمند منطقه ای، است. براساس ماده 132 قانون مالیات های مستقیم که این نوع مشوق را در بر دارد، درآمد ابرازی مشمول مالیات ناشی از فعالیت های تولیدی و معدنی در مناطق کمتر توسعه یافته به میزان صد درصد (100% ) و به مدت ده سال از پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی معاف هستند. هدف این مطالعه برآورد تاثیر معافیت های مالیاتی این ماده قانونی بر اشتغال شهرستان های کمتر توسعه یافته کشور برای دوره زمانی 1387-1375 بوده است. در مقاله حاضر از یک روش دو مرحله ای استفاده شده است. در مرحله اول با استفاده از روش گروه کنترل ترکیبی (SCM) و روش ژنتیک، برای هر شهرستان مشمول معافیت مالیاتی (شهرستان درمان) یک گروه کنترل مناسب انتخاب، و در مرحله دوم با استفاده از روش DID، تاثیر مشوق های مالیاتی ماده قانونی 132 بر اشتغال مناطق کمتر توسعه یافته کشور برآورد شده است. نتایج بیانگر آن است که معافیت های مالیاتی ماده قانونی مذکور تاثیری بر اشتغال مناطق کمتر توسعه یافته کشور نداشته اند.

کلیدواژه ها

معافیت مالیاتی, مناطق کمتر توسعه یافته, روش گروه کنترل ترکیبی (SCM), روش DID, الگوریتم ژنتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.