بررسی تاثیر مصرف مکمل Q10 و 16 جلسه فعالیت هوازی بر شاخص های ایمونولوژیک و هماتولوژیک سرم خون مردان ورزشکار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: SHTHCONF01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی درویش پور

فاطمه احدی

محمدحسین عمادی

علی کاظمی

چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر مصرف مکمل Q10 و 16 جلسه فعالیت هوازی بر شاخصهای ایمونولوژیک و هماتولوژیک سرم خون مردان ورزشکار بود. بدین منظور از بین دانشجویان پسر ورزشکار دانشگاه شیراز در سال تحصیلی 91-92 که واجد شرایط تعریف شده در اهداف تحقیق بودند، نمونه ای شامل 48 نفر، انتخاب شد و به طور تصادفی در چهار گروه کنترل 12)نفر)، تجربیI (فعالیت هوازی) 12) نفر)، تجربیII (فعالیت هوازی12) (Q10+ نفر)، تجربیIII (فعالیت هوازی+دارونما) قرار داده شدند. گروه تجربی16 I جلسه تمرین هوازی و گروه های تجربیII و تجربیIII همزمان با 16 جلسه تمرینی به ترتیب کوآنزیم Q10 و دارونما (رنگ خوراکی) با دوز 2/5mg/kgBW مصرف کردند. در حالی که افراد گروه شاهد، هیچ مداخله ای دریافت نکردند. از آزمودنیها قبل و بعد از دوره ی تمرین خونگیری به عمل آمد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t همبسته جهت مقایسه تغییرات درون گروهی و آزمون تحلیل کواریانس یک طرفه (ANKOVA) به همراه آزمون تعقیبی بونفرونی جهت مشخص کردن تغییرات بین گروهی، مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها نشان داد مداخله ی مصرف مکمل Q10 و 16 جلسه فعالیت هوازی بر تغییر هماتوکریت، گلبولهای قرمز، هموگلوبین، MCH و MCHC در مرحله ی پس آزمون گروه های تجربی تاثیر نداشته است. همچنین فعالت هوازی باعث تاثیر منفی بر میزان پلاکت، آهن سرم، TIBC، فریتین و تعداد گلبولهای سفید میگردد اما مکمل کوآنزیم Q10 اثر فعالیت هوازی را بر کاهش این فاکتور ها را تعدیل کرده است. در مورد ایمونوگلوبین IgA نیز مشخص گردید که هم مکمل کوآنزیم Q10 و هم فعالیت هوازی باعث افزایش میزان ایمونوگلوبین IgA می شوند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که م صرف مکمل کوآنزیم Q10 قبل از انجام فعالیتهای هوازی میتواند آثار منفی ورزش را تعدیل کند.

کلیدواژه ها

کوآنزیم Q10، شاخصهای هماتولوژیک، شاخصهای ایمونولوژیک، فعالیت هوازی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.