مقایسه سابقه تمرین ورزشی بر ضخامت شریان کاروتید در آزمودنی های ورزشکار و افراد دارای اضافه وزن پس از یک جلسه فعالیت ورزشی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: SHTHCONF01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم هاشمی اصیل

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران

پروانه نظرعلی

دانشیار فیزیولوژی ورزش، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران

رحمان سوری

دانشیار فیزیولوژی ورزش، دانشگاه تهران، تهران، ایران

اعظم رمضان خانی

دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزش، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: ضخامت شریان کاروتید ( Carotid intima-media thickness ( به عنوان یک نشانگر عمومی برای آتروسکلروز مطرح می باشد که با میزان و گسترش بیماری عروق کرونر در بزرگسالان و پیشبینی حوادث قلبی عروقی در آینده مرتبط است. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه سابقه تمرین ورزشی بر ضخامت شریان (CIMT) بر آزمودنیهای ورزشکار و افراد دارای اضافه وزن پس از یک جلسه فعالیت ورزشی انجام شد. روش شناسی: این مطالعهی نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون اجرا شد. آزمودنیهای این پژوهش 23 آزمودنی مرد با میانگین سنی 31 سال بودند که در 2 گروه قرار گرفتند: 11 آزمودنی بهعنوان افراد دارای اضافه وزن و 12 آزمودنی ورزشکار استقامتی به عنوان گروه فعالیت در نظر گرفته شدند. ترکیب بدنی افراد با استفاده روش مقاومت الکتریکی زیستی یا بیوایمپدانس((BI، تعیین گردید. از سونوگرافی جهت ارزیابی ضخامت انتیما – مدیای شریان کاروتید آزمودنیها، استفاده گردید. . برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل در سطح معناداری P< 0/05 استفاده شد.نتایج: نتایج حاکی از ان بود که میانگین CIMT بین دو گروه تفاوت معناداری داشت و در گروه ورزشکار کمتر از گروه اضافه وزن بود .(P< 0/05) ضخامت اینتیما مدیای کاروتید به خوبی به عنوان یک روش غیر تهاجمی برای پیشبینی آترواسکلروز شناخته شده است.این نتایج نشان داد که فعالیت ورزشی ممکن است منجر به تغییرات مطلوبی در ساختار و عملکرد عروقی شود.

کلیدواژه ها

ضخامت اینتیما- مدیای شریان کاروتید، ورزشکار، اضافه وزن، فعالیت ورزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.