اهمیت روش یادگیری تجربی بر توانمندسازی مهارت های مدیریتی اعضاء تعاونی آب بران (مورد مطالعه تعاونی ایثارگران خوزستان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران(با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
  • کد COI اختصاصی: CTCONF05_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن خسروی پور

استاد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

علی پیرامون

دانشجوی دکتری آموزش کشاورزی پایدار و محیط زیست

چکیده

در این تحقیق سعی شده است با مرور مطالعات پیشین و با استفاده از منابع کتابخانه ای، اهمیت روش یادگیری تجربی بر توانمندسازی مهارت های مدیریتی اعضاء تعاونی ایثارگران خوزستان جهت مدیریت صحیح شبکه آبیاری و زهکشی جفیر بررسی و راهکارهایی در این زمینه ارائه گردد. در طی سال های اخیر، به علت استفاده از شیوه های سنتی و عدم دانش و آگاهی لازم در زمینه استفاده اصولی از تاسیسات شبکه های آبیاری و زهکشی منحر به تخریب این شبکه ها گردیده است. پرسشی که در این تحقیق در قالب روش یادگیری تجربی مطرح است، این است که برای مشکل تخریب تاسیسات شبکه های آبیاری و زهکشی منطقه جفیر خوزستان چه باید کرد در راستای حل این معضل از روش یادگیری تجربی در قالب چهار مرحله تجربه کردن، ملاحظه و تامل، تعریف و تبیین مفاهیم و آزمون مفاهیم استفاده گردید. در این راستا، با بکارگیری روش یادگیری تجربی بهترین راهکارهای ممکن برای حل معضل شامل مشارکت دادن اعضاء تشکل های آب بران در فرآیند اجرای شبکه شامل، هدایت اعضا تعاونی ها به سمت بکارگیری سیستم های نوین آبیاری، انجام بازدیدهای میدانی از تاسیسات شبکه های آبیاری مدرن و ارتقاء دانش و آگاهی مدیریتی و زیستمحیطی اعضاء تعاونی مطرح و تحلیل گردید. پس از بررسی و مقایسه راهکارهای مطرح شده، بهترین راه حل جهت بهبوددانش مدیریتی اعضاء تعاونی، برگزاری دوره های یادگیری مستمر در فرآیند اجرای شبکه و مشارکت دادن اعضاء تشکل های آب بران در فرآیند اجرای شبکه جهت افزایش سطح دانش مدیریتی اعضاء تعاونی ها برای جلوگیری از تخریب تاسیسات در دوره بهره برداری پیشنهاد گردیده و راهکارهایی در این زمینه ارائه شد.

کلیدواژه ها

یادگیری تجربی، مهارت های مدیریتی، تعاونی آببران، شبکه آبیاری و زهکشی جفیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.