تحلیل آماری خطر لرزه خیزی شهرستان رامهرمز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در زمین شناسی و علوم جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: GETHCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک سامانی

دانشگاه شهید چمران اهواز / استادیاردانشکده ی علوم زمین

یاسمین هویزه

دانشگاه شهید چمران اهواز دانشجوی کارشناسی ارشد زمینشناسی – تکتونیک

عباس چرچی

دانشگاه شهید چمران اهواز / استادیاردانشکدهی علوم زمین

چکیده

سرزمین ایران در بخش میانی کوهزاد آلپ-هیمالیا قرار گرفته است. قرار گرفتن ایران در این کمربند لرزه خیز باعث شده که بارها ایران متحمل زمین لرزه های مخرب شده است .عامل وقوع زلزله های مخرب گسلهای فعال میباشند. طبق مطالعات زمین ساختی تراکم گسلهای جوان و فعال (با مکانیسم غالب معکوس) در فلات ایران بسیار زیاد است . در این پژوهش جهت بررسی پتانسیل لرزهخیزی گسلهای منطقه با استفاده از خصوصیات فیزیکی صورت گرفت. با استفاده از رابطه گوتنبرگ- ریشتر ضرائب لرزه-خیزیa= 2,7 و b=0,77 محاسبه شدند. برای زمین لرزه های 2,5 تا 5,5 ریشتر در منطقه، کمترین دوره بازگشت 0,1 سال و بیشترین آن 34,2 سال محاسبه شد. بیشترین تعداد زمین لرزه به بزرگای 2,5 ریشتر و کمترین آن 5,6 ریشتر میباشد. برای گستره مورد پزوهش و برای عمر مفید 10، 50 و 100 سال مقدار MCE به ترتیب 5,29، 6,20 و 7,89 ریشتر و DBE به ترتیب 3,98، 4,89 و 5,29 ریشتر میباشد.

کلیدواژه ها

تحلیل آماری لرزه خیزی، رابطه ی گوتنبرگ-ریشتر، شهر رامهرمز، تنش، دایره ی مور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.