بررسی نقش پیش بینی کننده سبک های مقابله ای در نشانه های اضطراب در تعاملات اجتماعی دانشجویان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF07_183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 362
نویسندگان
استادیار روانشناسی دانشگاه الزهرا
دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز
چکیده
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین سهم سبک های مقابله ای در پیش بینی اضطراب در تعاملات اجتماعی دانشجویان انجام گرفت. روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور شهر تهران بود که از بین آنان 120 نفر به شیوه در دسترس انتخاب شدند. گردآوری داده ها توسط پرسشنامه اضطراب در تعاملات اجتماعی متیک و کالرک و مقیاس سبک های مقابله ای اندلر و پارکر انجام شد. از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه برای تحلیل آماری داده ها استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که بین اضطراب در تعاملات اجتماعی با سبک مقابله ای مسئله مدار همبستگی منفی، با سبک هیجان مدار و سبک مقابله اجتنابی رابطه مثبت وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چند گانه نشان داد که سبکه های مقابله ای در مجموع % 35/3 واریانس اضطراب در تعاملات اجتماعی را تبیین می کنند و در این میان، سبک مقابله ای هیجان مدار بیشترین سهم را در پیش بینی اضطراب در تعاملات اجتماعی دارد. بحث و نتیجه گیری: در مجموع، نتایج حاکی از آن است که سبک های مقابله ای با اضطراب در تعاملات اجتماعی در دانشجویان دختر رابطه دارد و سبک هیجان مدار بهترین پیش بینی کننده اضطراب در تعاملات اجتماعی می باشد. یافته های پژوهش حاضر می تواند در آموزش مهارت های مقابله ای دانشجویان دختر موثر واقع شود و آنان را در جهت پیشگیری از بروز نشانه های اضطراب در تعاملات اجتماعی یاری نماید.کلیدواژه ها
اضطراب در تعاملات اجتماعی ، سبک های مقابله ای، مسئله مدار، هیجان مدار، اجتنابی.مقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.